9 adviesbureaus in lijst van 40 beste werkgevers van Nederland

22 mei 2023 Consultancy.nl 9 min. leestijd
Meer nieuws over

Great Place To Work heeft de 40 beste werkplekken van Nederland bekendgemaakt. De bedrijven zijn afkomstig uit uiteenlopende branches, met de consultancy als grote sectorwinnaar.

In de huidige tijd van arbeidsmarktkrapte zijn bedrijven met elkaar verwikkeld in een verhitte ‘war for talent’. Een reputatie opbouwen als topwerkgever levert een grote aantrekkingskracht op voor nieuw talent op de arbeidsmarkt.

Bovendien profiteren bedrijven die goed werkgeverschap centraal stellen in hun beleid en cultuur van allerlei voordelen zoals blijere, meer gemotiveerde en meer betrokken medewerkers. Dit vertaalt zich naar een betere dienstverlening aan klanten, een sterke en prettige cultuur en collega’s die hun werkgever langer trouw blijven.

Onderzoeksbureau Great Place To Work neemt elk jaar honderden organisaties onder de loep met een simpele (doch complexe) vraag: hoe goed zijn ze als werkgever voor hun eigen mensen? Via enquêtes worden zowel managers als medewerkers gevraagd naar hun mening over thema’s als trots, kameraadschap, eerlijke beloning, werkplezier, aandacht voor diversiteit & inclusie en de manier waarop het management leidinggeeft.

De top werkgevers: Consultancy

De 40 werkgevers met de hoogste gemiddelde score zijn erkend met de titel ‘Best Workplace van Nederland 2023’. Opmerkelijk: bijna een kwart (9 van de 40) van de topwerkgevers is actief in de consultancywereld. In alfabetische volgorde zijn het:

Bizzomate

Bizzomate is een IT-adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie, met een focus op softwareontwikkeling en low-code. Het bureau uit Valkenburg (Limburg) heeft drie kantoren in Nederland en sinds kort ook een vestiging in Duitsland.

Blue Bricks

Blue Bricks is een adviesbureau gespecialiseerd in business consultancy, projectmanagement, agile werken en digitale transformatiee. Bij Blue Bricks werken meer dan honderd medewerkers.

Verder lezen: Best Workplace Blue Bricks zet de medewerker in alles op één.

Derksen & Drolsbach

Derksen & Drolsbach is een interimmanagement- en adviesbureau voor publieke en maatschappelijke organisaties. Het Haagse bureau is een B Corp en telt rond de 35 medewerkers.

IG&H

IG&H is een adviesbureau gespecialiseerd in bedrijfs- en digitale transformaties binnen vijf sectoren: retail, zorg, bankensector, verzekeringen en pensioenen. IG&H heeft meer dan 350 medewerkers in binnen- en buitenland.

Verder lezen: IG&H wederom uitgeroepen tot één van ’s lands beste werkgevers.

Mobilee

Mobilee management & advies helpt organisaties te veranderen door de praktische vertaalslag te maken ten aanzien van digitale oplossingen. Dat doet het bureau onder meer voor verzekeraars, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, overheidsinstanties en zakelijke dienstverleners.

In 2020 en 2021 stond Mobilee bovenaan de ‘beste organisatieadviesbureaus’-ranking van MT/Sprout.

Nextview

Nextview is een specialist in Salesforce advisering en -implementaties. De gecertificeerde B Corp heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Polen en Tsjechië. Nextview staat voor het zevende jaar op rij in de Great Place to Work-lijst.

Republiq

Republiq is een adviesbureau dat zich bezighoudt met vastgoed- en datavraagstukken in het publieke domein, met een focus op het verbeteren van het financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed.

Summiteers

Summiteers helpt klanten met het definiëren en realiseren van hun visie, strategie en organisatievraagstukken. Het Utrechtse strategie executiebureau is sinds september 2021 Great Place to Work-certified.

Synechron

Synechron bedient financiële dienstverleners overal ter wereld met het versnellen van hun digitale transformaties. Synechron levert end-to-end dienstverlening op de gebieden consulting, digital, cloud, data en technologie.

Verder lezen: Het geheime recept achter Synechrons prijswinnende carrièreontwikkeling.

Volgens René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland, blinken de bekroonde organisaties uit op de thema’s integriteit van het leiderschap, communicatie vanuit het leiderschap en het betrekken van medewerkers bij besluiten. “Als je de Best Workplaces vergelijkt met hoe ‘gemiddelde organisaties’ scoren op deze thema’s, scoren de Best Workplaces respectievelijk maar liefst 44%, 36% en 41% hoger.”

Wat verder opvalt: “De veertig Best Workplaces van 2023 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin psychologische veiligheid op één staat. Een belangrijk onderwerp gezien de actuele thema’s zoals angstculturen, grensoverschrijdend gedrag en burn-outs.”

De hele top 40

De volledige lijst van ‘Best Workplace van Nederland 2023’:

AbbVie
Actlef Werkt!
AFAS Software
AFTER'S COOL
Anderis
Atlassion
AtriCure
Bizzomate
Blue Bricks
Buro Nexus
Cooperate Unive
CruiseOnline.com
DEPT
Derksen & Drolsbach
Finest People
Hays
HelloFresh
Hilti
Hilton
ICM Opleidingen en Trainingen
IG&H
Incentro
Kaartje2go
MB-ALL
McCoy
Mobilee
Moneybird
Nextview
Republic
Sendcloud
Solesforce
Stryker
Summiteers
Synechron
TRES
Unive Dichtbij
Werkis
Werkmandejong
WhyYellow
YoWorks