Mobilee opnieuw nummer 1-organisatieadviesbureau van Nederland

10 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor het tweede jaar op rij is Mobilee management & advies door MT Sprout verkozen tot het beste organisatieadviesbureau van Nederland. Het is voor het eerst in meer dan tien jaar dat een bureau zijn positie in de categorie organisatieadvies succesvol weet te verdedigen.

Het in Utrecht gevestigde Mobilee opereert op het snijvlak van business en IT, en richt zich vooral op het realiseren van digitale transformatievraagstukken en -programma’s. Het bureau helpt klanten binnen onder andere de overheid, financiële dienstverlening, zorg en industrie om kansen te benutten en succesvol (digitaal) te veranderen.

“Al onze trajecten kenmerken zich door advisering en het begeleiden van verandering”, vertellen Leander Bloemers en Bert Bakker, partners van Mobilee. “Door de inzet van verschillende consultants verwezenlijken wij die verandering en bouwen we mee aan toekomstbestendige organisaties. Dat dit wordt gezien en wordt erkent maakt ons trots en wij bedanken dan ook graag al onze relaties voor hun stem, het vertrouwen en hun steun.”

Mobilee opnieuw nummer 1 organisatieadviesbureau van Nederland

De twee partners van het achttien jaar oude organisatieadviesbureau beschrijven hun tachtig Mobilee’ers als “vindingrijke vakmensen”: “Ze hebben goede voelsprieten, kennis van zaken én sociale vaardigheden om de klant verder te helpen.”

De vindingrijkheid komt goed van pas bij organisaties die bezig zijn met hun toekomst. “Onze klanten weten stuk voor stuk dat ze moeten vernieuwen omdat ze anders niet meer kunnen voldoen aan de veranderende vraag vanuit klanten, burgers of cliënten. Deze behoefte is door Covid-19 ook nog eens in een versnelling gekomen”, legt Bloemers uit. “Het is heel makkelijk om in het bekende te blijven. Onze opdrachtgevers moeten het onbekende induiken; dat is best spannend en daar helpen we ze mee.”

Inbedden in bedrijfsvoering

In een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen, biedt Mobilee volgens Bakker de transformatievaardigheden waar bedrijven zelf vaak niet over beschikken. “Wij voeren projecten uit die niet in de lijn opgepakt kunnen worden omdat organisaties de specifieke capaciteit niet hebben, of omdat het een inhoudelijke expertise is die zij missen. Zo hebben wij onder andere goede programmamanagers en adviseurs in dienst die onze klanten niet in huis hebben.”

“Onze adviseurs geven sturing aan veranderprogramma’s en brengen daarmee het kennisniveau van de mensen binnen de klantorganisaties omhoog. Tijdens het traject trekken ze intensief samen op met de klantorganisatie, zodat de verandering vervolgens wordt ingebed in de bestaande bedrijfsvoering.”

“Soms is het vraagstuk nog niet duidelijk”, vult Bloemers aan. “Onze klant heeft een droom. Door de inzet van verschillende Mobilee’ers verwezenlijken wij die droom. De mens staat altijd centraal in al de digitale transformatietrajecten die wij uitvoeren. Behalve met klassiek organisatieadvies helpen wij ook met het daadwerkelijk realiseren. Wij trekken samen op met de opdrachtgever, denken écht met hem mee en blijven tot het werkt.”

De volledige ranking van de MT1000 is te bekijken op deze pagina.