Synechron koopt financial services bureau Crossbridge

30 september 2015 Consultancy.nl

Wereldwijde dienstverlener voor de financiële sector Synechron heeft Crossbridge overgenomen, een consultancybureau met kantoren in Londen, New York en Singapore. Door de deal breidt Synechron zijn aanwezigheid uit binnen Europa’s belangrijkste financiële hub, en vergroot het ook zijn groeiende management consulting dienstverlening.

Crossbridge werd in 2008 opgericht door Tim Cuddeford en Ted Rees. De organisatie bedient klanten binnen de financiële sector en helpt hen bij het verbeteren van hun operationele model, bedrijfsvoering en cultuur. Voordat Cuddeford het adviesbureau mede-oprichtte, werkte hij voor BAE Systems Applied Intelligence (voorheen Detica), en bekleedde hij diverse managementrollen bij banken, waaronder in de UK en Japan. Rees, een goede vriend van Cuddeford, doorliep een soortgelijk carrièrepad. Hij begon zijn loopbaan binnen de bankensector, waar hij de eerste twintig jaar van zijn loopbaan werkte bij onder meer Credit Suisse, S.G. Warburg & Co*, Barclays en ABN AMRO, en werkte later net als Cuddeford bij Detica, alvorens zij samen Crossbridge startten.

Synechron buys Crossbridge

Ondanks de moeilijke crisisjaren wist Crossbridge in zijn beginperiode indrukwekkende groei te realiseren, en tegen eind 2009 was het team uitgegroeid naar zo’n dertig consultants. Een jaar later opende Crossbridge zijn eerste kantoor in het buitenland, in New York. De oprichtster van dat kantoor, Beth Boyd (in het verleden ook werkzaam bij Detica), fungeert als Managing Partner voor de Amerikaanse operaties. Voortbouwend op een succesvol hybride model en een groeiende vraag naar consultants uit het financial services segment – een industrie die goed is voor een kwart van de wereldwijde consultingmarkt – zette Crossbridge de afgelopen vijf jaar zijn groeipad door, en telt het adviesbedrijf momenteel 60+ adviseurs in de UK, VS en Singapore.

Na acht jaar van onafhankelijkheid hebben Cuddeford en Rees aangekondigd dat Crossbridge is overgenomen door Synechron, met meer dan 5.000 professionals de grootste pure-play technologie consulting en outsourcing aanbieder voor financiële instellingen. Als gevolg van de overname breidt de in New York gevestigde organisatie zijn aanwezigheid in Londen fors uit, volgens Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron, een “strategische
markt. “Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal voor ons, en ligt in lijn met onze strategisch doelstelling om onze aanwezigheid in Londen te versterken,” licht hij toe.

Tim Cuddeford, Ted Rees, Beth Boyd, Tony Clark and Richard Squire

Als gevolg van de deal versterkt Synechron ook zijn management consulting portfolio, en breidt het zijn dienstverlening uit met diensten als ‘Business- en IT Transformation’, ‘Regulatory Services’, ‘Data Management’, en ‘Financial Crime’. De overname bouwt voort op eerdere transacties binnen het consultancyspectrum. Zo nam Synechron eerder dit jaar het in Parijs gevestigde Team Trade over, waarmee het 250 werknemers in 10 landen toevoegde, en in 2013 kocht Synechron het Nederlandse Double Effect, waarmee het zo’n 80 consultants in vier landen toevoegde aan zijn team. De overname van Crossbridge is alweer de derde overname in 2015 – in augustus vorig jaar werd het Amerikaanse digital designbureau usable overgenomen door de Financial Services reus. 

Terugkijkend op de integratie binnen Synechron geven Tony Clark en Richard Squire, Managing Partners van Crossbridge, aan “verheugd te zijn om deel uit te maken van het Synechron team, dat beschikt over zoveel technische diepte en schaal” en geven bovendien aan: “Onze klanten hebben er naar uitgekeken dat wij onze consultancydiensten, capaciteiten en wereldwijde footprint uitbreiden, daarom is de bundeling van krachten met Synechron een goede strategische zet.” Door het bundelen van capaciteiten en het samenbrengen van Synechron’s technische vaardigheden met de business consulting competenties van Crossbridge, ontstaat volgens de managers een “toonaangevende financial services consulting propositie.”

Synechron welcomes Crossbridge to the family

Gezamenlijk verwachten de partners te kunnen profiteren van de aantrekkende consultingmarkt in de UK. Volgens data van Source for Consulting is de Britse consultingmarkt vorig jaar gegroeid met 7%, naar £6 miljard (~€8 miljard), terwijl een recentere analyse van de MCA (de Britse tegenhanger van de ROA) suggereert dat de markt nog sneller zal groeien en in 2017 een groeipercentage van 9% zal bereiken. Beide analisten verwachten dat het financial services segment een van de snelste groeiers blijft, voortgestuwd door een golf aan veranderingen binnen de markt op het gebied van Risk & Compliance, en door de noodzaak om de komende tijd grootschalige strategische en digitale transformaties in de sector door te voeren. 

* S. G. Warburg & Co was een in Londen gevestigde investment bank, genoteerd aan de Londense beurs en maakte ooit deel uit van de FTSE 100 Index. In 1995 werd de organisatie overgenomen door Swiss Bank Corporation en werd uiteindelijk onderdeel van UBS.

Nieuws

Meer nieuws over