Synechron neemt digital designbureau usable over

11 augustus 2015 Consultancy.nl

IT-consultancybureau Synechron heeft het Amerikaanse digital designbureau usable overgenomen. Door de overname vergroot Synechron zijn digitale technologie praktijk SyneStudio en versterkt het zijn vaardigheden op het gebied van digital design en user interface/user experience.

In 2012 werd usable opgericht in Brooklyn. Het bureau richt zich op het ontwerpen van digital experiences, waarbij het zich focust op de gehele gebruikerservaring van digitale producten. Ook ontwikkelt het designbureau strategieën en designs voor digitale producten – waaronder apps, websites, ecommerce experiences, wearables, touch screen walls, en elke andere vorm van product experiences voor menselijke gebruikers. Het bedrijf werkt voor uiteenlopende klanten, variërend van startups tot Fortune 50 bedrijven.

Synechron is een grote technologie- en outsourcing consultancyspeler binnen de sector voor financiële dienstverlening. Het bureau levert software application development, appliciation management en systeem & technologie integratiediensten. De organisatie, opgericht in 2001 in New York, focust zich op het leveren van geavanceerde digitale oplossingen, en heeft sinds zijn oprichting een snelle groei doorgemaakt. Het bureau is wereldwijd actief in 16 landen* en heeft een personeelsbestand van meer dan 5.500 professionals.

Usable - A Synechron Company

Om zijn vaardigheden op het gebied van digital design en user interface/user experience te versterken en uit te breiden heeft Synechron onlangs de overname van usable aangekondigd. De deal zorgt in het bijzonder voor een versterking van SyneStudio, de digitale technologiepraktijk die Synechron heeft gelanceerd in de VS, Canada, de UK, Azië-Pacific en het Midden-Oosten. De praktijk levert digital- en business technologiediensten, evenals end-to-end IT-dienstverlening. SyneStudio ontwerpt, ontwikkelt en voert het management over technologische initiatieven voor overheidsinstellingen, reclamenetwerken, datamanagementplatformen, en andere digitale omgevingen en ecosystemen.

In een reactie op de transactie vertelt Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron: “Bedrijven uit verschillende sectoren zijn afhankelijk van geavanceerde technologische digitale oplossingen om innovatieve producten, diensten en oplossingen te kunnen leveren. usable’s diepgaande ervaring in het helpen van bedrijven om krachtige oplossingen te bedenken en ontwerpen, ligt in lijn met onze belofte aan klanten om hen te helpen hun bedrijven succesvol te maken in het digitale landschap. Onze expertise op het gebied van technische implementaties, in combinatie met usable’s expertise, stelt onze klanten in staat zich te focussen op hun belangrijkste bedrijfsfuncties.”

Faisal Husain - Josh Markowitz

Josh Markowitz, oprichter en CEO van usable, voegt toe: “Wij zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met een technologie consultancybureau uit de wereldwijde top. Klanten zullen wereldwijd kunnen profiteren van de combinatie van onze vaardigheden en ervaring. De professionals van usable hebben onderling meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van user experience, design en technologie in digitale omgevingen, zowel op zakelijk als productgebied.”

Overnamepad
Voor Synechron is de overname van usable de zesde transactie is zes jaar tijd. Recent kocht het consultancybureau Team Trade, een specialist in business consulting en software integratie, en 110 Technologies, een specialistische leverancier van testdiensten voor zakenbanken. Andere overnames waren SysCore Solutions (consulting op het gebied van enterprise technologystrategie en data architectuur), Esquire Systems (IT consulting en dienstverlening) en het Nederlandse management consultancybureau Double Effect**. 

* De Verenigde Staten, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Nederland, Hong Kong, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland, Duitsland, Zwitzerland, Luxemburg, Italië, Frankrijk, en India.

** Lees ook het interview met Double Effect medeoprichter Pablo van den Bosch over de verkoop van het consultancybureau aan Synechron.

Nieuws

Meer nieuws over