Synechron koopt Team Trade, 250 experts aan boord

12 januari 2015 Consultancy.nl

IT-adviesbureau Synechron heeft Team Trade overgenomen, een in Parijs gevestigd bedrijf dat zich specialiseert in business consulting en software-integratie. Ongeveer 250 werknemers in 10 landen zullen Synechron’s voetafdruk versterken, al blijft Team Trade onafhankelijk opereren in de markt.

Synechron werd opgericht in 2001 door Faisal Husain, Tanveer Saulat en Zia Bhutta in India en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Het in New York gevestigde bureau heeft momenteel 5.500+ professionals in 12 landen, wat het tot een van de grotere consultancy- en outsourcingbureaus in het wereldwijde IT-landschap maakt. Synechron onderscheidt zichzelf door zijn pure focus op de financiële sector, waarbij het voor onder meer banken, verzekeraars, kapitaalmarkten en toezichthouders werkt.

In lijn met zijn ambitieuze groeidoelen – Synechron heeft momenteel een omzet van $250 miljoen maar streeft ernaar boven de $500 miljoen uit te komen binnen drie jaar – heeft het adviesbureau besloten om Team Trade te kopen, een business consultancybureau en IT-dienstverlener die zich tevens op de financiële sector richt. Als onderdeel van de deal zullen 250 werknemers gevestigd in Parijs, Geneva, Luxemburg, Londen, Milaan, Montreal, New York, Novi Sad, Singapore en Sydney onderdeel worden van Synechron. Team Trade behoudt echter zijn branding, en blijft redelijk autonoom opereren binnen de groep. “De acquisitie van Team Trade versterkt onze ambitie om high-end consultancy, IT-diensten en software-integratie te bieden aan financiële instellingen. We kunnen nu ook prestigieuze klanten als BNP Paribas, Crédit Agricole, Natixis, Société Générale en vele anderen toevoegen aan onze palmares,” zegt Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron.

Synechron neemt TeamTrade over

Naast het verbreden van de voetafdruk in de Europese markt stelt Husain dat de overname ook Synechron’s dienstenportfolio uitbreidt, voornamelijk op het vlak van gespecialiseerde IT-pakketten. “Team Trade heeft unieke mogelijkheden met softwarepakketten zoals Murex en Calypso, die door veel financiële instellingen gebruikt worden. Wij wilden deze kennis heel graag hebben”, zegt hij.

Team Trade’s integratie binnen Synechron zal de totale omzet boven de $285 miljoen brengen, waarvan 20% afkomstig zal zijn uit Europa; een stijging van 5% ten opzichte van de situatie voor de acquisitie. Husain verwacht in de toekomst de snelle groei te behouden of zelfs te versnellen. “Deze acquisitie brengt ons nabij een omzet van $300 miljoen, en in combinatie met onze organische groei verwachten we de grens van $500 miljoen te bereiken in de komende 24 maanden.”

Pascal Rellier, medeoprichter en Partner van Team Trade, zegt: “Synechron’s sterke track record in de financiële sector, gecombineerd met een geschiedenis van structurele groei, maakt hen een duidelijke match voor ons. We zijn verheugd om Synechron’s wereldwijde voetafdruk en diepe wortels in de Amerikaanse markt te versterken.”

Faisal Husain en Pascal Rellier

Team Trade zal zijn operaties onafhankelijk voortzetten. Wel zullen de twee bedrijven een gezamenlijk dienstenaanbod creëren voor hun klanten, en waar mogelijk, de proposities bundelen. Aangezien het klantenbestand van de twee bedrijven verschilt ziet Husain “significante kansen voor cross-selling.”

Acquisitiereeks
Voor Synechron is de aankoop van Team Trade de vijfde grote transacties binnen zes jaar, waaronder 110 Technologies (specialistische aanbieder van testdiensten voor zakenbanken), SysCore Solutions (ICT consultancy en data-architectuur) en Esquire Systems (IT-consulting en –dienstverlener). Ook werd in april 2013 het Nederlandse Double Effect overgenomen.

Nieuws

Meer nieuws over