Mobiquity en Morgan Clark & Co. ondersteunen MyOrder

24 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

MyOrder, de mobiele bestel- en betaaldienst voor onder andere restaurants en bioscopen, heeft afgelopen maand samen met Mobiquity een gezamenlijke kantoorruimte betrokken in Amsterdam Oud-Zuid. Door de fysieke bundeling van capaciteiten kunnen de partners hun samenwerking verder uitbreiden, daarnaast kan MyOrder eenvoudiger en efficiënter gebruik maken van de expertise van Mobiquity en het recent overgenomen Morgan Clark & Company.

De bestel- en betaaldienst MyOrder werd in 2008 opgericht door de ondernemer Thomas Brinkman en maakt inmiddels onderdeel uit van de Rabobank*. De app is een bankonafhankelijke oplossing waarmee consumenten met hun smartphone kunnen bestellen en betalen bij meer dan 12.500 locaties, zoals restaurants, bioscopen, parkeergelegenheden en meer. MyOrder is volgens eigen zeggen uniek als m-commerceplatform en introduceert regelmatig nieuwe tools en oplossingen voor verschillende toepassingen en branches.

MyOrder


Om zijn ambitieuze groeidoelstellingen en visie te realiseren – “van MyOrder de iDeal van het mobiel betalen te maken, en het liefst internationaal”, zei Brinkman ooit – werkt het bedrijf sinds 2013 nauw samen met
Mobiquity. De dienstverlener helpt MyOrder met onder meer het verbeteren van het online platform van Super Direct, de MyOrder parkeer-app voor de Apple Watch en diverse productreleases en procesoptimalisaties.

Na zo’n 2 jaar succesvol samen te hebben gewerkt hebben de bedrijven besloten hun partnership naar een hoger niveau te tillen. Afgelopen maand hebben de twee organisaties hun intrek genomen in een gezamenlijk kantoorpand in Amsterdam Oud-Zuid. “Voor ons is dit een geweldige stap. Mobiquity kan ons nu op in elke fase van de ontwikkelcyclus ondersteunen, van strategie en development tot design, back-end en support van apps”, zegt Gertjan Rösken, Chief Technology Officer van MyOrder. Door op één locatie samen te werken kunnen de partners genieten van kortere communicatielijnen en een efficiëntere coördinatie,” aldus Rösken, om daaraan toe te voegen: “Dat werkt veel sneller en efficiënter als wij met onze teams op dezelfde locatie zitten.”

Daarnaast is het internationale netwerk van Mobiquity “aantrekkelijk voor onze internationale ambities” aldus de CTO. Paul Piebinga, algemeen directeur van Mobiquity, voegt toe “Bij MyOrder kunnen we al onze kwaliteiten op het gebied van klantgericht app-ontwerp inzetten en elke stap – van ontwerp tot en met het in de markt brengen – ondersteunen. Deze modelklant past perfect in onze groeiambitie. Bovendien kunnen wij op deze manier ook direct onze consultancytak (Morgan Clark & Company, red.) in ons project betrekken.”

Mobiquity

Het Nederlands consultancybureau Morgan Clark & Company specialiseert zich in IT-consultancy en projectmanagement en maakt sinds eind maart onderdeel uit van Mobiquity.

* Rabobank is voor tachtig procent aandeelhouder van MyOrder.