Morgan Clark & Company uitgelicht in FD Outlook

22 januari 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Medio december verscheen de FD Outlook ‘De wereld in 2014’. Diverse toonaangevende politici, economen en bestuurders uit zowel de publieke als private sector geven in de magazine hun visie op de economische verwachtingen voor 2014. De FD special bevat ook een interview met Damir Hajdarovic en Nesko Jancic*, beide Partner bij Morgan Clark & Company.

Morgan Clark & Company, een consultancybedrijf uit Amsterdam, richt zich op strategische Business Technology projecten, en werkt veelal in situaties waar dringende noodzaak eerder regel dan uitzondering is. Die urgentie kan verschillende oorzaken hebben: verandering in de businessomgeving, bijzondere ontwikkelingen, operationele problemen of juist nieuwe kansen.

Morgan Clark & Company

Sinds de oprichting medio 2010 is Morgan Clark & Company – binnen de adviesbranche bekend als Morgan Clark – gegroeid van twee adviseurs naar de huidige 20 ervaren consultants en projectmanagers. Ook heeft het adviesbedrijf een sterk track record ontwikkeld in project en programmamanagement op de gebieden van onder meer transformatie, kostenmanagement, M&A en het versnellen van innovatie in business technologie.

Op de vraag wat het geheim is achter het succes van Morgan Clark licht Damir Hajdarovic tegenover het FD een tipje van de sluier op. “Wij leveren resultaten in plaats van dat wij mogelijkheden op papier schetsen” aldus de adviseur. Organisaties met een urgente situatie op het gebied van business technologie willen snel een goed resultaat bereiken en zitten niet te wachten op een omvangrijk rapport over hun probleem, aldus Hajdarovic.

De focus van de ondersteuning aan opdrachtgevers richt zich op het creëren van capaciteit om snel te kunnen beslissen en handelen. “Onze dienstverlening en manier van werken zijn erop gericht om het beslissing- en uitvoeringsproces te versnellen. Wij creëren momentum en executeren projecten” aldus Hajdarovic. “Onze kennis, ervaring en de hands-on capaciteiten van onze consultants zorgen ervoor dat wij de businessprocessen van onze klanten snel doorgronden en weten om te zetten in de nodige leverage binnen de klantorganisatie”, vult collega Nesko Jancic aan.

Morgan Clark & Company - Damir Hajdarovic - Nesko Jancic

Echter, ondanks alle consultancyondersteuning gaat het uiteindelijk om de tastbare resultaten. Adviesbureaus staan erom bekend dat ze goed advies kunnen geven, maar wanneer het er onder de streep om gaat resultaten te boeken, dan is de buitenwereld – soms terecht – meer sceptisch. “Waar het ons uiteindelijk om gaat is dat we de ICT van onze klanten meetbaar verbeteren. Wij nemen zelf leiding over de uitvoering van de adviezen. Wij focussen op het meten en rapporteren van veranderingen en de toegevoegde waarde gedurende de projecten. Wij leiden op basis van inhoud en niet op basis van Gantt charts” zegt Jancic.  

Morgan Clark heeft leiding gegeven aan grote projecten en programma’s bij organisaties zoals Nationale-Nederlanden en ING Groep, KPN, Randstad, DutchView, NRC Media, Manpower, Tele2, LambWeston, Dekra en Huawei. Damir Hajdarovic is partner bij Morgan Clark & Company. Voor MCC bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij KPN. Nesko Jancic, is partner bij het advieskantoor, werkte hiervoor ondermeer in verschillende leidinggevende functies bij KPN, Randstad en ThruPoint.