AKD begeleidt verkoop van Morgan Clark & Company

13 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vorige maand werd consultancybureau Morgan Clark & Company overgenomen door Mobiquity, een internationale specialist op het gebied van mobile engagement. De aandeelhouders van het management – en IT-adviesbureau werden bijgestaan door advocaten van AKD. Koper Mobiquity werd geadviseerd door een team van advocatenkantoor Vestius.

Eind 2013 nam Mobiquity, een van oorsprong Amerikaanse speler gespecialiseerd in online marketing en mobilitydiensten, twee Nederlandse bedrijven over (Xaton en het Utrechtse app-ontwerpbureau Dauw Design). Hiermee zette Mobiquity zijn eerste stappen buiten de VS. Vorige maand volgde de overname van het Nederlandse IT managementbureau Morgan Clark & Company, waarover Consultancy.nl onlangs al berichtte. “Deze overname stelt Mobiquity in staat om zijn Europese activiteiten op het gebied van advies en transformatieservices verder uit te breiden”, lichtte Mobiquity CEO Bill Seibel de overname toe.

Mobiquity

Morgan Clark & Company verwacht door de overname zijn dienstverlening te kunnen uitbreiden, en zijn klanten van een “end-to-end oplossingsmodel" te kunnen voorzien. Bovendien zorgt Mobiquity voor extra groeikapitaal. De Managing Directors van Morgan Clark, Damir Hajdarovic en Nesko Jancic, blijven na de overname betrokken bij het bureau, onder meer als aandeelhouder van Mobiquity.

Juridisch advies AKD
De aandeelhouders van Morgan Clark & Company werden bij de overname door Mobiquity bijgestaan door de juridische specialisten van AKD, een advocatenkantoor met zo’n 200 advocaten en notarissen in dienst, met kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Brussel. Bij de transactie tussen Morgan Clark & Company en Mobiquity bestond het dealteam van AKD uit: Erwin Rademakers (captain), Paul Klinckhamers, Monique Verkuilen, Eline Vis, Shardee Ilaria en Nikita Gommeren. Rademakers over de transactie: “Het blijft bijzonder om te proberen het Amerikaanse rechtstelsel te verenigen met wat wij in Nederland gewend zijn. Dat is in deze deal goed gelukt.”

Mobiquity werd naast juridisch advies van Dionne Law Group (Boston, VS) ondersteund door Vestius, een advocatenkantoor uit Amsterdam dat zich specifiek richt op ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Het deal team bestond uit Helger Kamerman (captain), Michiel van Haelst en Daan van Noord. Volgens Vestius is de transactie vlot verlopen en was er sprake van een goede match tussen beide organisaties en diens management.

AKD - Vestius - Dion Law Group

Momenteel wordt er door het management van Mobiquity en Morgan Clark & Company aan een integratieplan gewerkt.