Mobiquity neemt Morgan Clark & Company over

01 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse adviesbureau Morgan Clark & Company is overgenomen door Mobiquity, een internationale specialist op het gebied van mobile engagement. Alle werknemers van Morgan Clark & Company maken de overstap naar de Amerikaanse dienstverlener.

Mobiquity is in 2011 opgericht en in vier jaar tijd snel gegroeid naar een team van ruim 450 medewerkers verspreid over 12 vestigingen. Het snelgroeiend bedrijf specialiseert zich in online marketing, vooral mobilitydiensten, en concurreert met spelers als Cynergy, Siteworx, en Sourcebits.

Mobiquity

In het najaar van 2013 zette Mobiquity zijn eerst stap buiten de Verenigde Staten met de overname van het Nederlandse Xaton. Zo’n zestig medewerkers van Xaton, veertig in Amsterdam en twintig in India, maakten destijds de overstap naar Mobiquity. Kort daarna volgde de tweede overname – het Utrechtse Dauw Design werd ingelijfd, een bedrijf dat vooral bekend stond om zijn intuïtieve en ergonomische ontwerpstijl van apps.

Inmiddels is ook de derde acquisitie een feit. Gisteren onthulde Mobiquity dat het Morgan Clark & Company, een Amsterdams managementbureau, heeft geacquireerd. “Deze overname stelt Mobiquity in staat om zijn Europese activiteiten op het gebied van advies en transformatieservices verder uit te breiden”, aldus Bill Seibel, CEO van Mobiquity. “Nu de mobiele trend zorgt voor verandering en innovatie bij bedrijven, blijven we vasthouden aan onze multidisciplinaire benadering en stimuleren we de innovatie binnen het groeiende aantal Europese klanten,” vervolgt de oprichter en topman.

Morgan Clark & Company heeft een focus op grootzakelijke technologieën, businessconsulting en projectmanagement. Het bedrijf heeft ervaring en expertise in projecten met klanten in sectoren als financiële dienstverlening, telecom en media, manufacturing en dienstverlening. Net als Mobiquity groeide het adviesbureau de afgelopen jaren op indrukwekkende wijze – afgelopen jaar behoorde het bureau bijvoorbeeld tot de groep FD Gazellen 2014. Met de krachtenbundeling verwacht Morgan Clark haar dienstverlening uit te breiden, waarmee het in staat is om klanten van een “end-to-end oplossingsmodel” te voorzien. Ook brengt Mobiquity groeikapitaal met zich mee.

FD Gazelle award - Morgan Clark & Company

Momenteel wordt er door het management van beide bedrijven aan een integratieplan gewerkt.

Volgende week gaat Consultancy.nl in gesprek met Damir Hajdarovic en Nesko Jancic, Managing Directors van Morgan Clark & Company, over de impact van de deal, het integratietraject en de plannen voor de toekomst.