Jeroen Hilbrands versterkt pensioentak Focus Orange

03 april 2015 Consultancy.nl

Focus Orange heeft Jeroen Hilbrands benoemd tot partner. Met de aanstelling breidt het Amsterdamse HR adviesbureau zijn advisering op het gebied van pensioen uit.

Na afronding van zijn studies Econometrie en Actuariële Wetenschappen heeft Hilbrands in verschillende posities gewerkt voor pensioenfondsen, banken, verzekeraars en adviesorganisaties. Na zo’n vijf jaar werkzaam te zijn geweest voor Towers Perrin (tegenwoordig Towers Watson) besloot hij medio 2003 om samen met een aantal overige medeoprichters HV&P Adviseurs en Actuarissen (HV&P) op te richten. In 2009 – HV&P telde destijds tien werknemers – werd het bureau ingelijfd door Milliman, een van de grootste adviesbureaus ter wereld op het gebied van actuariële en gerelateerde producten en diensten. Hilbrands verhuisde mee naar Milliman en bekleedde tot 2013 de rol van managing director.

Focus Orange

Een sabbatical van zo’n 6 maanden volgde, waarna Hilbrands er voor koos om zijn carrière als zelfstandig adviseur en interim bestuurder te vervolgen. Na ongeveer twee jaar zelfstandig actief te zijn geweest heeft Hilbrands begin deze maand besloten zich te verbinden aan Focus Orange, een bureau dat opereert op het snijvlak van beloning, pensioenen en HR analytics. In een reactie op zijn overstap laat hij weten dat de onderscheidende positionering en werkwijze van Focus Orange de doorslag gaven in zijn keuze: “De pensioenmarkt en beleving verandert snel. Dat vraagt om een andere aanpak. Focus Orange is als een van de weinige bureaus in staat om vraagstukken binnen de huidige tijdsgeest, open, creatief en to the point te benaderen om de effectiviteit van regelingen te waarborgen.”

Bij het bureau zal Hilbrands in de verschillende disciplines van de pensioenadvisering worden betrokken en nauw samenwerken met Ronald Doornbos, die leiding geeft aan de pensioenadviespraktijk, waarbij zijn focus zal liggen op risicomanagement en risico intelligentie. “Zijn vele jaren aan ervaring, zijn verschillende beklede posities en het ondernemerschap hebben hem gevormd tot een onafhankelijk en allround adviseur”, aldus Focus Orange.

Partnerteam Focus Orange

Partnerteam
Naast Hilbrands en Doornbos, die sinds oktober 2011 aan boord is, bestaat het partnerteam van Focus Orange uit oprichter Dirk Jonker (in 2007), Camiel Selker (vennoot sinds begin 2011), Raymond Welmers (partner sinds februari 2014) en Thijs Jannes (in januari 2015 aangesteld). Samen geven ze leiding aan een team van 16 consultants en HR-experts.

Nieuws

Meer nieuws over