Ex-McKinsey, Booz en Boer & Croon adviseurs naar Nyenrode

15 september 2006 Consultancy.nl

Ervaren adviseurs Martijn van der Mandele en James Parker hebben zich verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Martijn van der Mandele is onder meer oprichter van Booz Allen Hamilton in Nederland, de oprichter van de Nederlandse tak van Arthur D. Little en voormalig President van economisch adviesbureau RAND Europe. James Parker heeft ruim 22 jaar ervaring in management consulting, onder andere als consultant bij McKinsey & Company, Mitchell Madison Group (mede-oprichter) en Boer & Croon (Managing Partner Corporate Strategy).

De topconsultants gaan bijdragen aan het executive education aanbod van de universiteit uit Breukelen. Martijn van der Mandele zal als Chairman Executive Education de academische verantwoordelijkheid dragen voor de op het bedrijfsleven gerichte onderwijsprogramma's en de in opdracht van het bedrijfsleven opgezette in company opleidingen. James Parker zal als General Manager of Executive Programs de dagelijkse leiding op zich nemen. Education permanente, verdere internationalisering van het onderwijsaanbod en het opzetten van nieuwe relevante programma's in nauwe samenwerking met multinationals en het MKB, zijn centrale thema's in de portefeuille van Van der Mandele en Parker.

Over Martijn van der Mandele

Van der Mandele is een bekende naam binnen de top van de strategische advieswereld. Hij startte in 1984 en stond aan de wieg van Nederlandse vestigingen van zowel Booz Allen Hamilton als van Arthur D. Little. Dit laatste kantoor bouwde hij - parallel aan zijn functie in de Europese directie - uit naar meer dan 70 adviseurs. De afgelopen vijf jaar was Van der Mandele President van Rand Corporation in Europa. Martijn van der Mandele studeerde rechten in Leiden, behaalde zijn MBA aan de Universiteit van Chicago en promoveerde in 2004 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Over James Parker

James Parker was één van de oprichters en leiders van de Mitchell Madison Group. In de jaren negentig groeide dit bureau in zeven jaar tijd van veertien naar ruim duizend mensen wereldwijd. Voordien werkte Parker bij onder meer Barclays Bank en McKinsey & Company. Van 2003 tot 2005 was hij Managing Partner van Boer & Croon Corporate Strategy. James Parker studeerde Russische taal- en letterkunde in Oxford en behaalde zijn MBA aan INSEAD.

Nieuws

Meer nieuws over