Booz Allen koopt zorg analytics specialist Epidemico

07 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancybureau Booz Allen Hamilton heeft Epidemico overgenomen, een health analytics start-up gevestigd in de Verenigde Staten. Financiële details van de acquisitie zijn niet bekendgemaakt.

Epidemico, dat werd opgericht in 2007, is een health analytics bedrijf en een commerciële spin-off van Boston Children’s Hospital, Harvard Medical School en de Massachusetts Institute of Technology. Het informatiebedrijf biedt analytics en Big Data inzichten en dienstverlening met een focus op de gezondheidszorg. Onder deze aspecten vallen onder meer de uitbraak van ziektes, veiligheid van drugs, en supply chain kwetsbaarheden. Het bedrijf is momenteel bekend om de ‘HealthMap’, die de verspreiding van Ebola in West-Afrika bijhoudt.

In lijn met Booz Allen’s ambitie om voorop te lopen in de Amerikaanse zorgconsultancymarkt, heeft het bureau besloten om Epidemico over te nemen. Volgens het adviesbureau zal de combinatie van Epidemico met zijn eigen datacapaciteiten en industrie kennis binnen de zorg een positieve impuls geven aan de dienstverlening aan opdrachtgevers.

Booz Allen koopt health analytics start up Epidemico

“De acquisitie van Epidemico is afgestemd op onze Vision 2020 lange termijn groeistrategie, en zorgt ervoor dat we onze klantdiensten kunnen uitbreiden met een aantal sterke capaciteiten. De toevoeging van Epidemico’s analytische mogelijkheden aan onze data science team bouwt op de bredere strategie van het bedrijf, waarin het zijn engineering- en technologie-expertise wil vergroten om te voldoen aan de veranderende vraag van overheids- en commerciële klanten die op zoek zijn naar meer kosteneffectieve en innovatieve oplossingen”, zegt Horacio Rozanski, President en COO bij Booz Allen Hamilton.

Robin Heffernan, Epidemico’s President en COO, voegt daaraan toe: “Het samenwerken werkt op vele niveaus; een overlappende expertise, synergiën in product-/servicemix, en een gedeelde collaboratieve spirit. Deze combinatie zal de ontwikkeling accelereren van uitgebreide, geïntegreerde oplossingen die de waarde aan klanten op zowel korte als lange termijn zullen verhogen.” De 20 werknemers van Epidemico blijven werkzaam in hun huidige locatie, Boston.

Uitbreiding gezondheidszorg
De acquisitie representeert de tweede overname van een zorgbedrijf door Booz Allen Hamilton in een paar weken tijd. Onlangs kocht het bureau de healthcare unit van Genova Technologies, een Amerikaans IT-adviesbureau.