Booz Allen Hamilton koopt Healthcare unit van Genova

31 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd consultancybureau Booz Allen Hamilton heeft de Healthcare divisie van Genova Technologies overgenomen, een Amerikaans IT-consultancybureau. Zo’n 40 medewerkers, die in Baltimore gevestigd zijn, zullen Booz Allen’s Healthcare praktijk versterken. Financiële details met betrekking tot de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Booz Allen Hamilton werd onlangs door de Centers for Medicaid Services (CMS), onderdeel van de Amerikaanse overheid, geselecteerd als één van de 15 externe dienstverleners om aan een contract van $7 miljard te werken. Het contract betreft het ontwerp, de implementatie en het evalueren van veranderingen van het centrum’s Healthcare delivery model*. Om zijn mogelijkheden en diensten voor het CMS te vergroten heeft het wereldwijde adviesbureau besloten om Genova’s Healthcare praktijk te kopen, welke momenteel al technische diensten aan het centrum verleent en ‘diepe kennis’ heeft van zijn informatiesystemen en business practices. “Deze acquisitie biedt een kans om onze ondersteuning aan het CMS te versterken en uit te breiden”, zegt Kristine Martin Anderson, Senior Vice President bij Booz Allen.

Booz Allen Hamilton - Genova Technologies

Volgens Executive Vice President Susan Penfield, die Booz Allen’s Health business overziet, zal Booz Allen in aanvulling op de synergie in dienstverlening ook profiteren van een bijzonder sterke culturele match. “Het health team van Genova heeft een cultuur van innovatie en een niveau van klantbetrokkenheid die uitstekend past bij de waarden waar ons bedrijf bekend om staat.”

Het IT-Health segment is één van de meest lucratieve groeigebieden in de adviesbranche, het gevolg van de grote noodzaak in de branche om legacy informatiesystemen te vernieuwen. De aankoop van Booz Allen komt dus niet als een complete verrassing – het bureau was al enige tijd op zoek naar geschikte overnamekandidaten binnen het gebied, erkent Penfield.

Genova Technologies behoudt zijn defensie en overige commerciële praktijken.

* Het project is intern bekend als het ‘Research, Measurement, Assessment, Design and Analysis’ (RMADA) programma.