8 bureaus erkend als legervriendelijke werkgever

07 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureaus Booz Allen Hamilton, CSC, Deloitte, CBRE, PwC, Accenture, KPMG en Cognizant zijn erkend als legervriendelijke werkgevers. Volgens de onderzoekers besteden de bureaus veel aandacht aan het aannemen en behouden van (voormalig) militair personeel.

Victory Media, dat in eigendom is van oorlogsveteranen, is opgericht in 2001. De entiteit beoordeelt jaarlijks tienduizenden instellingen en organisaties op de manier waarop zij marketing, HR en recruitment inzetten om militair personeel aan te trekken en/of te behouden.

Victory Media

Military Friendly Employers
Victory Media’s ‘Military Friendly Employer List’ is een jaarlijkse lijst van werkgevers met “de beste vacatures en transitieprogramma’s voor militairen en hun echtgenotes die zoeken naar burgerlijk werk”. Om de lijst samen te stellen worden 5.000 bedrijven, overheidsinstellingen en non-profits beoordeeld aan de hand van 100 uiteenlopende vragen, waarin onder andere hun lange termijn betrokkenheid voor het aannemen van voormalig militair personeel wordt gemeten. Op basis van de resultaten wordt een top 100 opgesteld. Bovendien verdienen rond de 5% van de deelnemers de benaming ‘Military Friendly’ en worden dragers van het ‘Military Friendly Trademark’.

In de top honderd zijn ook enkele adviesbureaus te vinden. De hoogste in de lijst is consultancybureau Booz Allen Hamilton – de nummer 11 –, gevolgd door CSC op de 21ste plek en Deloitte op nummer 49. CBRE, PwC, Accenture en KPMG zijn ook te vinden in de top 100. Cozignant kreeg geen top 100 plaatsing, maar behoorde dit jaar wel tot de 5% die als legervriendelijk benoemd werd. Een overzicht van de acht legervriendelijke bureaus:

Military Friendly Employers Ranking

Voor adviesbureaus kan voormalig militair personeel zeer waardevol blijken, omdat zij beschikken over een aantal waardevolle mentale vaardigheden en competenties. Om van deze vaardigheden te kunnen profiteren hebben een aantal bureaus speciale wervingsinitiatieven opgezet. Voorbeelden hiervan zijn Deloitte’s Military Transition and Talent Programme en EY’s wervingsprogramma voor ex-militairen.