Booz Allen Hamilton breidt uit naar Singapore

06 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Internationaal consultancybureau Booz Allen Hamilton heeft een nieuw kantoor geopend in Singapore. Het nieuwe kantoor zal als een hub dienen voor alle operaties van de consultancy in Zuidoost-Azië.

Met meer dan 22.000 werknemers en een omzet van bijna $5,5 miljard is Booz Allen Hamilton een van de grootste managent en technologie consultancybureaus ter wereld. In lijn met zijn recent gelanceerde ‘Vision 2020’ streeft het consultancybureau een actieve wereldwijde expansiestrategie na. Na de opdeling in 2008 van Booz Allen Hamilton in Booz Allen Hamilton (focus op de publieke sector in de VS) en Booz & Company (gericht op de private sector buiten de VS) was zijn speelruimte beperkt tot de Amerikaanse markt. Echter, na het recentelijk aflopen van de juridische overeenkomsten (en de overname van Booz & Company door PwC) heeft het adviesbureau opnieuw zijn zinnen gezet op het verkrijgen van een internationale footprint.

Booz Allen Hamilton - Southeast Asia

Booz Allen Hamilton startte zijn wereldwijde groei met kleinere kantoren in een aantal Oost-Europese markten, zoals Armenië, Azerbeidjan, Kazachstan en Georgië, en ging meer recentelijk op expansiepad in het Midden-Oosten. In oktober vorig jaar voegde de consultancy vijf nieuwe partners toe aan zijn leiderschapsteam in het Midden-Oosten, evenals zeven nieuwe Vice Presidents, de meerderheid afkomstig van Strategy&. Booz Allen Hamilton levert momenteel diensten aan de regio vanuit kantoren in Beiroet (Libanon), Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Zuidoost-Azië
Volgens Mike Jones, Executive Vice President van Booz Allen Hamilton, reflecteert de uitbreiding naar Zuidoost-Azië “een honger naar de verbetering van productiviteit door het land en in heel Zuidoost-Azië”, bovenop een veelbelovend economisch vooruitzicht voor de komende jaren. “Wanneer we rond de wereld kijken verwachten wij dat de globale groei de komende 10 tot 20 jaar het snelst zal stijgen in India, China en Zuidoost-Azië als gevolg van een opkomende middenklasse. Dit zal leiden tot grote investeringen in de regio op het gebied van overheidshervorming, infrastructuur, gezondheidszorg, transport en productie. Dat zijn allemaal gebieden waar Booz Allen kernvaardigheden in heeft.”

 Mike Jones en Don Pressley - Booz Allen Hamilton

Booz Allen’s Singapore hub zal in eerste instantie bemand worden met een klein team, onder leiding van Senior Vice President (Donald) Don Pressley. De ervaren consultant is reeds 14 jaar in dienst van het bureau en leidde opdrachten over de hele wereld, waaronder in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Zijn focus ligt op economische ontwikkeling, business planning, technologie en andere programma’s gericht op het verbeteren van de nationale vaardigheden. Voordat hij in 2001 in dienst kwam van Booz Allen, was Pressley Senior Foreign Service officer bij de US Agency for International Development (USAID). Vooruitkijkend wordt voorspeld dat het team zal groeien, en om het personeelsbestand te versterken heeft de consultancy een wervingscampagne gelanceerd op meerdere niveaus, van junioren tot leidinggevenden.

Pressley gelooft dat er in Singapore, en in de rest van de regio, een geweldige stimulans is voor in het bijzonder transport, energie, gezondheidszorg, en water en afval. Vanuit een functioneel oogpunt wordt verwacht dat traditionele management consultancy diensten, maar ook innovatie, data analytics en engineering in trek zullen zijn.

* Na de integratie van Booz & Company binnen PwC werd het bureau omgedoopt tot Strategy&.