Booz Allen Hamilton op expansiepad in Midden-Oosten

27 oktober 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Booz Allen Hamilton is momenteel bezig met een grote expansie in het Midden-Oosten. Het Amerikaanse strategy en technology consultancybureau heeft vijf nieuwe Partners aan zijn leiderschapsteam toegevoegd, en zeven nieuwe Vice Presidents. Daarnaast heeft het bureau een grote recruitmentcampagne opgezet op verschillende niveaus, met als doel om zijn marktaandeel in het Midden-Oosten te vergroten.

Booz Allen Hamilton werd opgericht in 1914, en opereert onder zijn huidige naam sinds 1943. Als gevolg van tientallen jaren van uitbreiding, zowel in de VS als internationaal, groeide het bedrijf uit tot één van de grootste en meest prestigieuze managementbureaus in de adviesbranche. In 2008 besloot het consultancybureau te splitsen in Booz Allen Hamilton (gericht op de Amerikaanse publieke sector) en Booz & Company (gericht op de private sector buiten de VS). Als onderdeel van de deal kwamen de ondernemingen een non-concurrentiebeding overeen voor een periode van drie jaar. Weinig verrassend maakte Booz Allen Hamilton, nadat de overeenkomst verliep in Q3 van 2011, bekend dat het van plan was langzamerhand terug te keren naar de private adviessector met een focus op het Midden-Oosten – een regio waar het van oudsher een sterke reputatie geniet.

Booz Allen Hamilton Expansion

In mei 2012 breidde Booz Allen Hamilton zijn operaties uit naar Kuwait en Qatar, en in oktober dat jaar opende het een kantoor in Abu Dhabi’s Etihad Towers, wat dient als zijn regionale hoofdkwartier. Booz Allen heeft ook een Midden-Oosten voetafdruk in Beirut, Libanon en Saudi-Arabië.

In lijn met zijn ambitie om zijn marktaandeel in het Midden-Oosten te vergroten trok het adviesbureau onlangs tientallen nieuwe adviseurs aan in de regio, waaronder verschillende high-profile partners, Vice Presidents en consultants. Een overzicht van de partners die zich onlangs bij het bureau voegden:
- Ramez Shehadi, voormalig Partner van Strategy&, en A.T. Kearney alumnus
- Walid Fayad, voornamlig Partner van Strategy&, en McKinsey alumnus
- Raymond Khoury, voormalig Partner van Strategy&
- Nabih Maroun, komt van Quantum Communications, Booz & Company / Booz Allen alumnus
- Mahir Nayfeh, voormalig CTO van Abu Dhabi Systems Information Center
- Nadim Batri, voormalig Partner van Strategy&

Partners that lately joined Booz Allen Hamilton

Interessant is dat vier van de zes nieuwe partners aangetrokken zijn van Booz & Company, momenteel bekend als Strategy&, als gevolg van de rebranding die eerder dit jaar door PwC* uitgevoerd werd. “De nieuwe partners van het bureau brengen stevige banden met de MENA-regio met zich mee, en expertise in olie en gas, utilities, financiële diensten, informatie- en communicatietechnologie, gezondheidszorg, en publieke sector markten”, stelt Booz Allen Hamilton in een persbericht. Naast de senior leiders die aangetrokken zijn heeft Booz Allen zeven nieuwe Vice Presidents aangetrokken en is bezig om verder talent op verschillende niveaus aan te trekken. De uitbreiding wordt gerealiseerd binnen een wijd spectrum van diensten, waaronder cybersecurity, data analytics, operaties, human capital, engineering, life-cycle projectmanagement en digitale innovatie.

“De MENA-regio biedt kansen en uitdagingen voor klanten die nu meer dan ooit klaar zijn om ons als essentiële partner te omhelzen”, zegt Executive Vice President Joseph Logue. “Terwijl de overheid en commerciële instellingen de afgelopen jaren significant gemoderniseerd zijn vereisen de snel veranderende behoeften van samenlevingen een constante adaptie van infrastructuur en technologie, diensten en regulaties. De toevoeging van ons nieuwe team aan de regio biedt ons de mogelijkheid om deze behoeften op een duurzame, resultaatgerichte manier te adresseren.”

Booz Allen Hamilton

Wereldwijd heeft Booz Allen Hamilton meer dan 22.000 medewerkers in dienst, goed voor een omzet van $5,48 miljard.

* PwC kocht Booz & Company in het vierde kwartaal van 2013 voor een geschat bedrag van ongeveer $1 miljard. PwC en Booz & Company waren echter verplicht om de ‘Booz & Company’ naam te laten vallen, als onderdeel van de contractuele afspraken met Booz Allen Hamilton tijdens het uit elkaar gaan in 2008.