Arjen van Blokland versterkt Improved CF in Japan

20 januari 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Improved Corporate Finance heeft de gelederen begin deze maand uitgebreid met Arjen van Blokland, die als Associate Partner is aangesteld. Van Blokland zal vanuit Tokyo, Japan, werken aan de verdere uitbreiding van Improved Corporate Finance in de Aziatische markt.

Arjen van Blokland is gepromoveerd natuurkundige aan de Universiteit Utrecht en heeft meer dan 20 jaar ervaring als business manager in hightech bedrijven in Oost Azië. Hij bekleedde de afgelopen verschillende managementfuncties bij bedrijven in de telecom, media, enterprise software en in het intellectuele eigendom. Zo gaf hij recent ruim drie jaar leiding aan de Japanse tak van telecombedrijf Acision, was hij als Senior Sales Executive werkzaam bij Thomson Reuters en werkte Blokland als EVP bij IT-dienstverlener Class Technology. Daarnaast is Van Blokland actief geweest als Attaché voor Wetenschap & Technologie bij de Nederlandse Ambassade in Tokyo. Tijdens deze functie onderhield hij de contacten tussen de hightech industrie en academici in Nederland en Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

Improved Corporate Finance

Begin deze maand heeft Van Blokland zich als Associate Partner gevoegd bij Improved Corporate Finance, een boutique M&A consultancybureau uit Amsterdam, gevestigd aan het Museumplein. Hij zal fungeren als contactpersoon voor de Aziatische markt en zal actief zijn op projecten met een Aziatische link, waarbij zijn focus zal liggen op corporate finance, transaction support en groeikapitaal vraagstukken met een nadruk op klanten in de digitale sector. Naast zijn taken voor Improved is Van Blokland momenteel actief als country manager in Japan voor het Europese IT-beveiligingsbedrijf F-secure.

“Japan is een intensieve R&D regio met een enorme honger naar nieuwe technologieën. Ondanks een haperende economie is Japan de afgelopen 15 jaar blijven investeren in technologische ontwikkeling. Voor investeringen en samenwerkingsverbanden wordt nog met name naar de Verenigde Staten gekeken. Als Associate Partner zal ik bijdragen aan het promoten van Europese TMT initiatieven bij Japanse bedrijven en investeerders,” aldus Van Blokland over zijn nieuwe rol.

Frank Verbeek, oprichter en Managing Partner van Improved Corporate Finance, laat in een reactie weten “verheugd” te zijn over de uitbreiding. “Arjen is een extreem ervaren tech-expert en daarnaast ook nog de beste Japan-kenner die wij ons mochten wensen. Hij woont al zo’n 20 jaar in Japan en zal ons en onze opdrachtgevers uitstekend van dienst zijn in de derde economie ter wereld. Zowel aan de strategische kopers- of verkoperskant alsook bij de verschillende investeerders.”

Frank Verbeek - Arjen van Blokland - Hans Gieskes - Peter Laanen

Met de toevoeging van Van Blokland geeft Improved Corporate Finance verdere gestalte aan zijn internationale netwerk. De VS wordt bijvoorbeeld afgedekt door Hans Gieskes (Boston) en Peter Laanen (San Francisco), terwijl overige belangrijke internationale markten bediend worden door de recent afgesloten samenwerking met LD&A Jupiter, een internationaal M&A boutique waar Improved Corporate Finance onderdeel van uti maakt.

In ons land werd het adviesteam onlangs uitgebreid met Ton Tuijten.