Ton Tuijten partner bij Improved Corporate Finance

31 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ton Tuijten is onlangs als Associate Partner aangesteld bij Improved Corporate Finance, een fusie- en overnamespecialist met een focus op internationale mid-market transacties. In zijn nieuwe functie zal Tuijten zich onder meer richten op fusies en overnames, mededingingsrecht, telecommunicatie wetgevingen en compliance binnen de digitale sector.

Na het behalen van zijn master in Rechten aan de Universiteit van Leiden in 1986, startte Ton Tuijten zijn carrière als Advocaat bij KPN. Na vijf jaar vertrok hij, inmiddels in een seniorfunctie, naar de voormalige KPN telecomalliantie Unisource. Daar werd hij begin 1992 aangesteld als General Counsel, en was hij verantwoordelijk voor juridische zaken.

Ton Tuijten - Improved Corporate Finance

In 1998 werd hij opnieuw General Counsel, ditmaal bij kabelbedrijf UPC. Hij was hier tevens lid van de raad van bestuur en was mede verantwoordelijk voor de succesvolle financiële herstructurering van het bedrijf in 2002-2003. Het bedrijf werd in 2005 hernoemd in Liberty Global, nadat John Malone de grootste aandeelhouder was geworden. 

Bij Liberty Global werkte Tuijten uiteindelijk ruim 13,5 jaar als General Counsel, en maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur. Binnen de organisatie was hij verantwoordelijk voor alle juridische, toezichthoudende en lobbyactiviteiten binnen Europa. In 2012 verliet hij Liberty Global en werd hij eigenaar van Filsa Capital, waarmee hij investeert in Nederlandse technologieondernemingen.

Improved Corporate Finance
Vorige maand werd Ton Tuijten aangesteld als Associate Partner bij Improved Corporate Finance, een boutique corporate finance bureau uit Amsterdam dat zich met name richt op internationale mid-market transacties. Tuijten zal zijn juridische en financiële expertise gaan inzetten op het gebied van M&A, compliance, telecommunicatiewetgevingen en mededingingsrecht, met een focus op de digitale sector.

Improved Corporate Finance - Banner

Groei
De aanstelling van Tuijten komt in een tijd waarin Improved Corporate Finance met een opmars bezig is. Begin deze maand sloot Improved Corporate Finance een samenwerking met  corporate finance bureau LD&A Jupiter, waarbij de partners onder het label ‘LD&A Jupiter Netherlands’ Nederlandse ondernemingen in de digitale sector zullen ondersteunen corporate finance vlak. Om tegemoet te komen aan de groeiambitie verhuisde Improved Corporate Finance begin deze maand naar een nieuw kantoor aan het Museumplein in Amsterdam.