Walter van Damme verbindt zich aan Improved Corporate Finance

14 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Amsterdamse dealmaker Improved Corporate Finance heeft Walter van Damme verwelkomd binnen het team.

De Nederlander neemt meer dan twintig jaar aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol. Benoemd als Associate Partner, heeft Van Damme de taak gekregen de deals te ondersteunen waar een team van twintig professionals dagelijks aan werkt binnen vier focusgebieden: energie, duurzame energie, mobiliteit en smart cities. Van Damme neemt een brede achtergrond mee, waaronder uitgebreide ervaring in fusies en overnames.

In 2000 was Van Damme de medeoprichter van First Dutch Advisory, een onafhankelijk corporate finance- en investment banking-boutique bureau. Gedurende zijn zes jaar bij het bedrijf ondersteunde hij diverse (internationale) transacties binnen uiteenlopende sectoren. Van oorsprong geschoold als advocaat, startte Van Damme zijn loopbaan bij het Nederlandse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en binnen de juridische afdeling van Arthur Andersen. 

Walter van Damme, Associate Partner, Improved Corporate Finance

In 2007 sloot Van Damme zich aan bij Kardan als bestuurslid. In die rol was hij onder meer verantwoordelijk voor het management van de vastgoed- waterinfrastructuur- en finance-operaties van het bedrijf. Vijf jaar actief in zijn rol, verhuisde hij naar China om Kardans watermanagement-business (KWIG) te leiden, die zich richt op waterbehandeling, afvalwaterzuivering en waterwinning. Onder zijn leiding werd KWIG in 2015 verkocht aan CGGC, een grote Chinees staatsbedrijf. 

Van Damme bleef werkzaam bij Kardan, waar hij doorgroeide naar de rol van CEO van Kardan Land, dat commercieel en residentievastgoed beheert in China, met een focus op Tier II- en Tier III-steden. Vandaag de dag investeert de groep meer dan $2,5 miljard in steden als Changzhou, Chengdu, Shenyang, Xi’an en Dalian. Sinds de zomer van 2018 woont Van Damme in Portugal, waar hij vooral actief is in advisory, vastgoedontwikkeling en hospitality.

Frank Verbeek, Managing Partner van Improved Corporate Finance, is verheugd met de aanstelling van Van Damme. “Walter is een doorgewinterde, all-round internationale bestuurder. Zijn uitgebreide kennis en expertise zal bijdragen aan de projecten binnen ons portfolio – gericht op zijn expertise – en zal ons helpen onze grensoverschrijdende capaciteiten en ons aanbod aan klanten te verbeteren.”

Hij sluit zich aan bij een groep van tien andere Associate Partners – Gali Naveh-Stern, Arjen van Blokland, Mel Kroon, Ton Tuijten, Marcel Zegger, Paul Zonderland, Peter Laanen, Hans Damen, Hans Gieskes en Hein van der Zeeuw.