LD&A Jupiter en Improved CF sluiten samenwerking

04 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Corporate finance bureau LD&A Jupiter heeft een samenwerkingsverband afgesloten met het Amsterdamse Improved Corporate Finance. Samen gaan de partners onder het label ‘LD&A Jupiter Netherlands’ Nederlandse ondernemingen in de digitale sector ondersteunen op het gebied van corporate finance, transaction support en het aantrekken van groeikapitaal. Improved Corporate Finance blijft onder zijn eigen label opdrachtgevers bedienen die niet actief zijn in de digitale sectoren.

LD&A Jupiter is een internationale corporate finance firma die zich exclusief richt op mid-market transacties in de digitale sector. Het adviesbureau heeft momenteel vier kantoren in Europa – Londen, München, Parijs en Berlijn – en twee in de Verenigde Staten, New York en Los Angeles*.

Improved Corporate Finance is een corporate finance boetiek met een focus op internationale mid-market transacties. Het bureau is medio 2013 opgericht door Frank Verbeek, die daarvoor meer dan 10 jaar had gewerkt bij branchegenoot First Dutch. Het team bestaat inmiddels uit een vast team van vier adviseurs – oprichter Verbeek, partner Arjan Brienen**, Associate Dorien de Vroome en Analyst Sherief Rahim – en een netwerk van associates die op projectbasis worden ingezet.

Frank Verbeek - Arjan Brienen - Dorien de Vroome en Sherief Rahim

In lijn met LD&A Jupiter’s ambitie om de Nederlandse markt te betreden besloot het netwerk om de krachten te bundelen met Improved Corporate Finance. Marc Deschamps, Managing Partner van LD&A Jupiter, licht toe: ”Het is onze visie dat de digitale economie in toenemende mate niet gebonden is aan geografische grenzen. Dit betekent dat een lokale groeiende onderneming Engels, Frans of Duits kapitaal kan vinden om hun financiering rond te krijgen en vervolgens kan gaan samenwerken met een Aziatisch of Noord-Amerikaans bedrijf. Het opzetten van het kantoor in Amsterdam maakt het mogelijk dergelijke internationaal transacties te doen met Nederlandse klanten. Onze Europese en Amerikaanse teams zijn daarom verheugd om de krachten te bundelen met een sterke lokale partner als Improved Corporate Finance.”

Volgens Frank Verbeek, Managing Partner van zowel Improved Corporate Finance als LD&A Jupiter Netherlands, levert de krachtenbundeling een “toonaangevend corporate finance kantoor in Amsterdam met een specifieke focus op Nederlandse bedrijven en investeerders in de digitale sector.” Volgens hem hebben de twee partners samen zo’n 300 transacties afgerond, waarvan meer dan 120 transacties in de digitale sector, vooral binnen het mid-market segment.

LD&A Jupiter

 

* De kantoren in de V.S. opereren in samenwerking met Redwood Global Partners (LD&A Redwood).

** Arjan Brienen heeft net als Frank Verbeek een verleden bij First Dutch. Brienen werkte tussen 2005 en 2010 bij het corporate finance bureau, daarna werkte hij o.a. voor KPN en Galaxy Group.