10 beste organisatieadviesbureaus voor de overheid

22 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SeinstravandeLaar, Twynstra Gudde en WagenaarHoes zijn volgens bestuurders binnen het publieke domein de beste organisatieadviesbureaus voor de overheid. De winnaar van de afgelopen edities, Hiemstra & De Vries, staat samen met PBLQ op een gedeeld vierde plek. Dat blijkt uit de ranking ‘PM Beste Dienstverleners 2014’.

Jaarlijks onderzoekt overheidsplatform Public Mission de klanttevredenheid van professionals werkzaam binnen het publieke domein over zakelijke dienstverleners. Dit jaar hebben meer dan 1.500 overheidsprofessionals die in het afgelopen jaar direct betrokken zijn geweest bij de inhuur van adviseurs meegedaan aan het onderzoek, waarbij ze dienstverleners hebben beoordeeld op dertien uiteenlopende aspecten. Zakelijke dienstverleners zijn vervolgens opgeknipt in zeven categorieën*, waarbij alleen bureaus met minimaal 15 respondenten zijn opgenomen in de ranking.

Een overzicht van de beste bureaus in de categorie bestuur en organisatie:

Beste Dienstverleners 2014

De categorie ‘bestuur en organisatie’ wordt dit jaar aangevoerd door SeinstravandeLaar, een relatief nieuwe speler in de branche. Het bureau werd in maart 2010 opgericht door twee vormaalig adviseurs van de adviesgroep Binnenlands Bestuur van PwC (Arno Seinstra en Stan van de Laar), en is uitgegroeid tot een team van 12 adviseurs en diverse associates. Op de gedeeld tweede plek staan Twynstra Gudde en WagenaarHoes, beiden met een klanttevredenheidsscore van 7,7. Hiemstra & De Vries, de winnaar van de afgelopen drie edities, staat op plek vier, samen met PBLQ

Een overzicht van de top drie dienstverleners voor de overige categorieën:
- ICT: Telengy, PBLQ, PN Lokale Overheid
- HRM: JS Consultancy, Leeuwendaal, Driessen HRM
- Ruimtelijke ordening: CROW, JS Consultancy, Grontmij
- Finance: JE Consultancy, PwC, BMC
- Opleiding en training: Loo van Eck, Segment Opleidingen, Leeuwendaal
- Juridisch: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Capra Advocaten 

* Bestuur en organisatie, Finance, HRM, Juridische dienstverlening, ICT, Ruimtelijke ordening, mobiliteit en wonen en Opleiding en training.