Adviesbureau SeinstraVandeLaar lanceert nieuwe huisstijl en website
SeinstraVandeLaar (SVDL), organisatieadviesbureau voor de publieke sector, heeft een nieuwe huisstijl en website ontwikkeld. Vandaag is de officiële lancering. Voor de redactie van Consultancy.nl een mooie aanleiding om enkele vragen te stellen aan Johan Posseth, partner bij SVDL.
Complimenten voor de nieuwe huisstijl. Ziet er strak en fris uit. Vertel eens, wat was voor jullie de aanleiding voor een nieuwe “look & feel”?
Posseth: “Leuk om te horen dat het in de smaak valt. Dank! We zijn zelf ook erg blij met het resultaat. Eigenlijk waren we op zoek naar een eigentijds gezicht, dat beter laat zien wie we zijn en waar we als bureau inmiddels staan, na bijna tien jaar. De nieuwe huisstijl is voor ons dus veel meer dan een nieuw jasje. We willen vooral markeren dat we als bureau een duurzame speler in de markt zijn geworden. Dat SVDL de afgelopen jaren, onder aanvoering van mijn collega partners van het bureau, Arno Seinstra en Stan van de Laar, minder afhankelijk is geworden van deze grondleggers.
“Daarom ook kiezen we ervoor om in de markt steeds meer de naam SVDL te gaan voeren. SeinstraVandeLaar zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen in onze uitingen. In ons nieuwe logo en onze nieuwe domeinnaam www.svdl.nl komt die overgang mooi tot uitdrukking”, aldus Posseth, die zich in 2017 aansloot bij SVDL als Partner.
Met de strakke lijnen en felle kleuren hebben jullie behoorlijk kleur bekend. Wat is het idee hier achter?
“We zijn op zoek gegaan naar mooie contrasten die laten zien wie we zijn en hoe we te werk gaan. Ons profiel is een hands-on bureau. We werken altijd met projectteams in combinaties van ervaren rotten en jong talent. Door die combinatie aan te brengen houden we de klant en onszelf voortdurend scherp.”
SVDL timmert flink aan de weg met meerdere expertisecentra. Kun je daar iets meer over vertellen?
“Klopt inderdaad. Leuk dat jullie dit gespot hebben. SVDL onderscheidt zich in de markt al vanaf de start van het bureau door de focus te leggen op een aantal actuele thema’s/ vraagstukken in de publieke sector. We doen niet alles, maar wat we doen daarin willen we excelleren. Op dit moment richten we ons op de thema’s krachtenbundeling van gemeenten, de vorming van sterke regio’s, kern- en wijkgericht werken, duurzame omgevingsdiensten, opgavengericht werken/ organisatieontwikkeling provincies, gemeenten en waterschappen, grip op en samenwerking in het sociaal domein en op algehele sturings-, structuur- en controlvraagstukken.”
“Die focus past in de lijn dat we als SVDL op missie zijn: bijdragen aan een zelfbewuste en wendbare publieke sector. Door op een energieke, resultaatgerichte en betrokken wijze projecten uit te voeren, maar dus ook door kennis te delen. Dat doen we via publicaties, kennissessies en intervisiebijeenkomsten met onze klanten en relaties. Maar ook door geheel in eigen beheer drie expertisecentra te onderhouden: Kern+Wijk, AmbtelijkeFusie.nl en Herindeling.nl. We hebben een enorm bereik met deze platforms direct in de doelgroep van bestuurders en managers in het openbaar bestuur.”
“De nieuwste parel is het expertisecentrum Kern+Wijk. Het is een community op het gebied van burgerparticipatie en kernendemocratie, voor en door gemeenten. Op de site brengen we de laatste inzichten en ontwikkelingen samen met nieuwsberichten en cases. En samen met gemeenten en kennispartners zoals het ministerie van BZK organiseren we sessies en ontwikkelen we tools om gemeenten te helpen kernen- en wijken (nog) beter te betrekken bij beleid en uitvoering.”
Over SVDL
Met circa 15 adviseurs in vaste dienst is SeinstraVandeLaar een gevestigde naam in de markt van organisatieadvies voor de publieke sector geworden. Gezien de toenemende opdrachtenportefeuille van SVDL is er in het bureau ruimte voor nieuwe (senior) adviseurs gespecialiseerd in samenwerkingsverbanden in gemeenteland en organisatieontwikkeling.
Posseth besluit: “Samen met een aan het bureau verbonden community van ruim 75 ervaren adviseurs en interimmanagers (onder het label GNGMKRS) voorzien wij gemeenten, provincies, waterschappen en uiteenlopende samenwerkingsverbanden en uitvoeringsorganisaties van strategisch organisatieadvies én realisatiekracht.”