Johan Posseth versterkt partnerteam adviesbureau SeinstravandeLaar

21 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Per 1 januari 2018 treedt Johan Posseth toe als partner tot SeinstravandeLaar, een adviesbureau voor de publieke sector. 

Johan Posseth is een ervaren management consultant met een achtergrond als politicoloog en gepromoveerd op prestatiesturing van overheidsorganisaties. Hij startte zijn carrière bij KPMG en begon via het Ministerie van EZ en een promotieonderzoek bij de Erasmus Universiteit als managing consultant bij Berenschot. Na een periode van vier jaar als zelfstandig adviseur, gelieerd aan Berenschot en Birch Consultants, een boutique bureau uit Driebergen-Rijsenburg, trad Posseth in 2016 in dienst bij SeinstravandeLaar. Daar richt hij zich vooral op verandervragen op het snijvlak van strategie en organisatieontwikkeling van onder andere gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen. 

Na anderhalf jaar als senior adviseur verbonden te zijn geweest aan SeinstravandeLaar, is Posseth per 1 januari 2018 aangesteld als partner. Over zijn stap naar ondernemerschap zegt hij: “Ik heb een passie voor het adviesvak en een drive om te pionieren. In een rol als partner bij SeinstravandeLaar vind ik de ideale thuisbasis om aan mooie, betekenisvolle opdrachten te werken en mee te bouwen aan de groei van ons bureau.”

Johan Posseth. Partner, SeinstravandeLaar

Zoals alle partners binnen SeinstravandeLaar blijft ook Posseth zich inzetten voor klantvragen. Verder zal hij zich vooral gaan richten op ‘marketing en innovatie’ van het bureau.

SeinstravandeLaar startte in 2010. In acht jaar hebben de medeoprichters Arno Seinstra en Stan van de Laar, destijds beiden afkomstig uit de adviestak van PwC, het bureau uitgebouwd tot een team van ruim vijftien medewerkers en een netwerk van ruim vijftig (ervaren) adviseurs. Het bureau uit Culemborg verleent strategisch- en organisatieadvies aan gemeenten, provincies en uiteenlopende samenwerkingsverbanden en uitvoeringsorganisaties.

In het najaar lanceerde SeinstravandeLaar een label voor high-end interimmers om zijn strategische denkkracht te verbinden met duurzame realisatiekracht: GNGMKRS. Ook bracht het bureau het expertisecentum Herindeling.nl in de markt en vernieuwde het zijn expertisecentrum AmbtelijkeFusie.nl. 

Afgelopen maand maakt BMC, een ander adviesbureau voor de publieke sector, bekend dat Lieke Schepers per 1 januari 2018 is benoemd tot algemeen directeur.