Directiewissel voor BMC, Lieke Schepers nieuwe algemeen directeur

24 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau BMC voert begin volgende jaar een directiewissel door. Algemeen directeur Albert Jansen zal dan plaatsmaken voor Lieke Schepers, de huidige directeur Strategic Client Solutions bij moederbedrijf Yacht. Samen met het huidige management van BMC zal Schepers het adviesbureau verder gaan vormgeven.

Lieke Schepers heeft de afgelopen jaren verschillende management- en salesrollen vervuld bij zowel uitzendorganisatie Randstad als bij het interim professionals onderdeel van diezelfde organisatie: Yacht. Bij Yacht is Schepers sinds 2016 als commercieel directeur en managementteamlid verantwoordelijk voor de Strategic Accounts, Sales, Client Solutions (YIS: Yacht Inhouse Services – en YEM: Yacht Externen Management), Sales Support, het Sourcing Center en Matchpoint. Tot begin 2016 en in haar laatste rol bij Randstad, fungeerde Schepers als Regiodirecteur West-Nederland.

Ongeveer een jaar geleden werd BMC overgenomen door Yacht, een Nederlands interim management, detacherings-, werving & selectiebureau. Met de acquisitie van BMC voegde het bedrijf een van de grootste zakelijke dienstverleners voor de publieke sector toe aan zijn gelederen. Opgericht in 1986, met meer dan 900 professionals in dienst en vorig jaar een omzet van €102 miljoen, is BMC actief op het gebied van advies en onderzoek, implementatie, detacheren en uitzenden, en werving & selectie.

Het grootste deel van de omzet van BMC komt uit de detacherings- en freelancediensten voor hoofdzakelijk hoger opgeleide professionals in de publieke sector – hiervoor heeft het bureau diverse labels in de markt, waaronder BMC Implementatie, BeSupported, EduStaf (focus op onderwijs), Interlink (focus op woningcorporaties) en PublicSpirit, een label voor executive search en recruitment werkzaamheden. BMC Advies is de consultancytak van het bureau.
Lieke Schepers, Johan van Triest, Pieter Vermaas, BMC

De overname levert Yacht een grote impuls op in zijn publieke sector dienstverlening en, even zo belangrijk, versterkt ook zijn positie in de meer high-end markt van organisatieadvies en consultancy. BMC werkt voor alle gelederen binnen de publieke sector, van ministeries en zbo’s tot provincies en gemeenten, die het ondersteunt met beleid, lokaal bestuur, uitvoering van veranderopgaven en het invullen van tijdelijke functies.

Wisseling van de wacht

Een jaar na de overname heeft BMC nu een wisseling van de wacht in de top van het bedrijf aangekondigd. Algemeen directeur Albert Jansen en directieleden Jan van der Panne en Jaap Liebregt zullen per 1 januari terugtreden uit de dagelijkse aansturing van BMC. Lieke Schepers neemt dan het stokje over van Jansen, Johan van Triest blijft aan als directeur van BMC Advies, terwijl Pieter Vermaas is benoemd tot directeur van BMC Implementatie.

Jansen, Van der Panne en Liebregt kunnen terugkijken op een uitdagende periode bij BMC, die ze positief hebben kunnen afsluiten. In 2012/2013 bevond BMC zich in een lastige markt, die druk zette op het bedrijf. De directie stippelde een nieuwe strategie uit en voerde een breed veranderplan door, waardoor het bureau wist terug te keren naar groei. In 2014 was BMC weer op de rit en boekte het winst, net als in 2015. Vorig jaar, het laatste financiële boekjaar voor de overname door Randstad, boekte BMC een omzet van €102 miljoen (2015: €96 miljoen) en verdubbelde de winst naar vier ton.

Nu BMC de stijgende lijn weer heeft gevonden, heeft de directie besloten om de leiding over te dragen aan vers bloed. Om de overdracht en verdere integratie te ondersteunen, zullen de drie bestuurders tot 1 juli 2018 verbonden blijven als adviseur. In reactie op haar aanstaande directeurschap laat Lieke Schepers enthousiast weten: “In 2018 willen we onze klanten nog beter kunnen bedienen en tegelijkertijd onze adviseurs mooiere kansen bieden.” Ton Hopmans, directeur van Yacht, voegt toe: “Ik wens Lieke, Johan en Pieter veel succes met het verstevigen van de nummer 1-positie binnen de publieke sector.”