& Van de Laar: nieuw bureau, deels vertrouwde naam

07 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Tien jaar na de lancering van Seinstra Van de Laar (SVDL) gaat mede-eigenaar Stan van de Laar verder onder de naam: & Van de Laar. “We gaan onze dienstverlening verbreden én nog beter inspelen op de wendbaarheid die de markt van ons vraagt”, zegt Van de Laar, die volledig eigenaar is van het bureau.

“Na jaren een succesvol bureau te hebben opgebouwd samen met Arno Seinstra, bouw ik vanaf 1 januari 2020 met mijn team van adviseurs verder”, zegt hij tegenover Consultancy.nl.

Van de Laar en Seinstra ontmoetten elkaar in 2005 voor het eerst gedurende hun gezamenlijke tijd bij de adviesgroep Binnenlands Bestuur van PwC. In 2010 sloegen ze de handen ineen met de oprichting van Seinstra Van de Laar. Onder hun leiderschap groeide het bureau uit tot een bekende naam in de publieke sector.

& Van de Laar: nieuw bureau, deels vertrouwde naam

De naam Seinstra Van de Laar (SVDL) verdwijnt nu van de markt. Onder de bureaunaam & Van de Laar helpen de adviseurs van dit bureau hun klanten in het publieke domein – vooral gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies en waterschappen – bij hun organisatieontwikkeling middels onderzoek & advies, procesbegeleiding en de uitvoering van veranderprogramma’s, training & coaching én interim, executive search en werving & selectie.

Enkele opdrachten waar & Van de Laar momenteel aan werkt zijn het herindelingsproces van de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis richting de nieuwe gemeente Land van Cuijk per 1 januari 2022, het verbeteren van de wendbaarheid van de gemeente Capelle aan den IJssel en het verbeteren van de inkoop jeugdzorg van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ook neemt & Van de Laar voor de gemeente Edam-Volendam het beleid binnen de afdeling Samenleving onder de loep, en is het bureau nauw betrokken bij de bouw van een samenwerking op de inkoop van de jeugdhulp tussen tien gemeenten in Zuidoost-Brabant. “Ons werkgebied blijft zich uitspreiden over heel Nederland”, aldus Van de Laar.

Het team van het Eindhovense adviesbureau bestaat naast Van de Laar uit tien adviseurs, onderzoekers en trainers. Om opdrachtgevers te voorzien van een integraal aanbod werkt het kantoor samen met een netwerk van specialisten, coaches en interimmanagers. & Van de Laar blijft zijn dienstverlening op het vlak van interimmanagement, executive search en werving & selectie voortzetten onder het label GNGMKRS. 

Verbreding van de dienstverlening

De ambitie is om verder te groeien, geeft Van de Laar aan: “We willen nog beter aansluiten op de ontwikkelingen in de markt en de bestuurlijke en ambtelijke opgaven en maatschappelijke vraagstukken van onze opdrachtgevers.” 

De publieke sector staat de komende jaren voor grote opgaven. Om maar een paar te noemen: de druk op de kwaliteit en uitgaven in de jeugdhulp, het verhogen van de toekomstbestendigheid en opgavegerichtheid van organisaties en het inspelen op maatschappelijke vraagstukken rondom klimaat en energie. Het zal vragen om het aanpassen van organisaties, nieuwe sturingsconcepten, bijpassend leiderschap van management en medewerkers en leiden tot samenwerkingsvormen van licht tot zwaar en zelfs fusies. 

De groei van het bureau zal de komende jaren deels worden gerealiseerd middels een verbreding van de dienstverlening. “We willen verder bouwen aan een ‘one-stop-shop-bureau’ voor strategische, tactische en personele vraagstukken in de publieke sector. Een bureau dat altijd het beste team kan bieden op het vraagstuk van de klant. We kijken met veel energie uit naar de komende periode”, sluit de oprichter af.

Arno Seinstra heeft zijn loopbaan vervolgd als zelfstandig adviseur onder de naam Seinstra & Partners. Hij werkte voor de start van SVDL twaalf jaar voor PwC en vier jaar voor een kleiner bureau.