& Van de Laar: nieuw bureau, deels vertrouwde naam

07 januari 2020 Consultancy.nl

Tien jaar na de lancering van Seinstra Van de Laar (SVDL) gaat mede-eigenaar Stan van de Laar verder onder de naam: & Van de Laar. “We gaan onze dienstverlening verbreden én nog beter inspelen op de wendbaarheid die de markt van ons vraagt”, zegt Van de Laar, die volledig eigenaar is van het bureau.

“Na jaren een succesvol bureau te hebben opgebouwd samen met Arno Seinstra, bouw ik vanaf 1 januari 2020 met mijn team van adviseurs verder”, zegt hij tegenover Consultancy.nl.

Van de Laar en Seinstra ontmoetten elkaar in 2005 voor het eerst gedurende hun gezamenlijke tijd bij de adviesgroep Binnenlands Bestuur van PwC. In 2010 sloegen ze de handen ineen met de oprichting van Seinstra Van de Laar. Onder hun leiderschap groeide het bureau uit tot een bekende naam in de publieke sector. 

De naam Seinstra Van de Laar (SVDL) verdwijnt nu van de markt. Onder de bureaunaam & Van de Laar helpen de adviseurs van dit bureau hun klanten in het publieke domein – vooral gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies en waterschappen – bij hun organisatieontwikkeling middels onderzoek & advies, procesbegeleiding en de uitvoering van veranderprogramma’s, training & coaching én interim, executive search en werving & selectie.

& Van de Laar: nieuw bureau, deels vertrouwde naam

Enkele opdrachten waar & Van de Laar momenteel aan werkt zijn het herindelingsproces van de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis richting de nieuwe gemeente Land van Cuijk per 1 januari 2022, het verbeteren van de wendbaarheid van de gemeente Capelle aan den IJssel en het verbeteren van de inkoop jeugdzorg van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ook neemt & Van de Laar voor de gemeente Edam-Volendam het beleid binnen de afdeling Samenleving onder de loep, en is het bureau nauw betrokken bij de bouw van een samenwerking op de inkoop van de jeugdhulp tussen tien gemeenten in Zuidoost-Brabant. “Ons werkgebied blijft zich uitspreiden over heel Nederland”, aldus Van de Laar.

Het team van het Eindhovense adviesbureau bestaat naast Van de Laar uit tien adviseurs, onderzoekers en trainers. Om opdrachtgevers te voorzien van een integraal aanbod werkt het kantoor samen met een netwerk van specialisten, coaches en interimmanagers. & Van de Laar blijft zijn dienstverlening op het vlak van interimmanagement, executive search en werving & selectie voortzetten onder het label GNGMKRS. 

Verbreding van de dienstverlening

De ambitie is om verder te groeien, geeft Van de Laar aan: “We willen nog beter aansluiten op de ontwikkelingen in de markt en de bestuurlijke en ambtelijke opgaven en maatschappelijke vraagstukken van onze opdrachtgevers.” 

De publieke sector staat de komende jaren voor grote opgaven. Om maar een paar te noemen: de druk op de kwaliteit en uitgaven in de jeugdhulp, het verhogen van de toekomstbestendigheid en opgavegerichtheid van organisaties en het inspelen op maatschappelijke vraagstukken rondom klimaat en energie. Het zal vragen om het aanpassen van organisaties, nieuwe sturingsconcepten, bijpassend leiderschap van management en medewerkers en leiden tot samenwerkingsvormen van licht tot zwaar en zelfs fusies. 

De groei van het bureau zal de komende jaren deels worden gerealiseerd middels een verbreding van de dienstverlening. “We willen verder bouwen aan een ‘one-stop-shop-bureau’ voor strategische, tactische en personele vraagstukken in de publieke sector. Een bureau dat altijd het beste team kan bieden op het vraagstuk van de klant. We kijken met veel energie uit naar de komende periode”, sluit de oprichter af.

Arno Seinstra heeft zijn loopbaan vervolgd als zelfstandig adviseur onder de naam Seinstra & Partners. Hij werkte voor de start van SVDL twaalf jaar voor PwC en vier jaar voor een kleiner bureau.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup