Top 20 zakelijke dienstverleners voor de overheid

30 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

JS Consultancy, Driessen HRM, JE Consultancy en Hiemstra & De Vries zijn de beste zakelijke dienstverleners voor de overheid. Dat blijkt uit de ranking ‘Werken voor de Overheid 2013’ van platform PM Select.

Jaarlijks onderzoekt PM Select de klanttevredenheid van professionals werkzaam binnen het publieke domein over externe adviseurs. Meer dan 1.050 overheidsprofessionals die in het afgelopen jaar direct betrokken zijn geweest bij de inhuur van consultants hebben meegedaan aan het onderzoek. Werken voor de Overheid kent zes categorieën: Bestuur & Organisatie, HRM, Opleiding & Training, Financial Consulting, ICT en Ruimtelijke Ordening & Wonen. De ranking bevat alleen adviesbureaus die meer dan 15 beoordelingen hebben ontvangen.

De top 20 zakelijke dienstverleners voor de overheid:

1. JS Consultancu, Driessen HRM
2. JE Consultancy, Hiemstra & De Vries
3. PBLQ
4. KplusV Organisatieadvies
5. Leeuwendaal, Schouten & Nelissen
6. Bestuursacedemie Nederland
7. Randstad HR Solutions, Tempo Team
8. Segment Opleidingen, EY, Twynstra Gudde
9. Deloitte, Oranjewoud, Royal HaskoningDHV
10. BMC (Zorg & Welzijn), Microsoft, Berenschot
11. BMC (Bestuur & Organisatie)
12. Arcadis
13. Grontmij
14. Capgemini, BMC (Financial Consulting)
15. KPN, PinkRoccade
16. Ordina

Voor Hiemstra & De Vries is het derde top-3 notering op een rij. In Werken voor de Overheid 2011 stond het boutique adviesbedrijf uit Utrecht bovenaan met een score van 8,6 en vorig jaar kwam het met een score van 8,4 als beste uit de bus. JS Consultancy stond in 2012 op de tweede plaats terwijl Driessen HRM een flinke sprong heeft gemaakt van een gedeelde tiende plaats in 2012 naar een bovenste plek dit jaar.