Dicitas Consulting lanceert Commercial Excellence tak

09 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Dicitas Consulting, een consultancybureau dat zich specialiseert in digitale transformaties, heeft een Commercial Excellence praktijk gelanceerd. Carel Hoytema van Konijnenburg, aangetrokken van BearingPoint, krijgt de taak om de Commercial Excellence tak in de Benelux uit te bouwen.

Medio 2013 besloten twee consulting-veteranen Martin Hermsen (voormalig Deloitte, Accenture en BearingPoint) en Rufus Udo (ex-Accenture) om op eigen benen te staan: Dicitas Consulting werd geboren. Kort na de oprichting werd het adviesbedrijf versterkt met Oliver Trier, die net als Udo de overstap maakte van Accenture. Dicitas Consulting, gevestigd in Loenen aan de vecht, richt zich met name op digitaliseringsvraagstukken, waaronder de ontwikkeling van digitale business modellen, de adoptie van nieuwe technologieën en digitalisering van de bedrijfsvoering.

Dicital Consulting - Commercial Excellence

Commercial Excellence
In het afgelopen jaar is Dicitas Consulting gestaag gegroeid naar zo’n 10 adviseurs, daarmee was het bureau klaar voor de volgende fase van uitbreiding. Besloten werd om de dienstverlening uit te bouwen met digitale proposities gericht op het sales & marketing domein, gebundeld onder de term ‘Commercial Excellence’. Voorman van de Commercial Excellence praktijk is Carel Hoytema van Konijnenburg, die zich per 1 juli heeft verbonden als Associate Partner.

Hoytema heeft meer dan 10 jaar werkervaring, waarvan zes bij Accenture en BearingPoint, en is gespecialiseerd in onder meer marketing en sales excellence, verkoopeffectiviteit, business proces optimalisatie en business transformatie. In zijn laatste functie was hij als Senior Manager bij BearingPoint verantwoordelijk voor de CRM/FMCG praktijk. De overstap naar Dicitas Consulting ziet Hoytema als een gouden kans: “Dicitas Consulting is een flexibel, ondernemend bedrijf, georganiseerd als private partnership. Bovendien heeft Dicitas Consulting een stevige reputatie als het gaat om Digitale transformatie; een fantastisch vertrekpunt om in de Benelux vol gas te geven.”

Dicitas Consulting lanceert Commercial Excellence praktijk

Dienstverlening
De Commercial Excellence praktijk gaat zich vooral richten op advies- en implementatiewerk in groei, marketing, verkoop en digitale transformatie. “Met ons eco-systeem van innovatieve partners en onze jarenlange ervaring met transformatieprogramma’s, helpt Dicitas Consulting bedrijven niet alleen bij het creëren en inrichten van een ‘ best in class’ digitaal business model, maar ook om op een duurzame manier de gehele digitale transformatie zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen,” aldus Hoytema van Konijnenburg.