Dicitas Consulting organiseert Digital Innovation Summit 2016

10 augustus 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 15 september vindt in Utrecht de Digital Innovation Summit 2016 plaats, een jaarlijks evenement dat deze editie draait om het starten en versnellen van digitale transformaties. De summit wordt ook dit jaar weer gehost door adviesbureau Dicitas Consulting en biedt professionals een programma vol inspirerende keynote sprekers, breakout sessies en mogelijkheden om te netwerken. 

De opkomst van digital heeft nog altijd een verstorende impact op de businessmodellen en bedrijfsvoering van veel organisaties. Tal van nieuwe innovatieve spelers in de markt slagen er in, om in een paar maanden tijd een wereldwijd merk te bouwen en bestaande traditionele markten te ontwrichten met hun digitale proposities en vaak flexibele en agile bedrijfsvoering. Daarbij vormen geslaagde digitale transformaties veelal de basis voor het succes.

The Digital Innovation Summit 2016

Om professionals te helpen digitalisering en digitale transformaties beter te begrijpen en de laatste trends en ontwikkelingen met elkaar door te nemen vindt op 15 september – in Fort Voordorp in Groenekan, Utrecht – alweer de derde editie van de jaarlijkse Digital Innovation Summit plaats. De organisatie van het evenement ligt net als vorig jaar en in 2014 in handen van Dicitas Consulting, een snelgroeiend adviesbureau* dat zich richt op het ondersteunen van opdrachtgevers bij digitale transformaties en specifieker de ontwikkeling en implementatie van digitale businessmodellen en digitale technologie. De doelgroep van de Digital Innovation Summit bestaat vooral uit topmanagers en senior level professionals, die werkzaam zijn in de vakgebieden Marketing, Sales, Service, CRM, Supply Chain Management, Strategy of Digital.

Ook deze editie van het digitale congres zullen er weer veel vertegenwoordigers van bedrijven – uit onder meer de FMCG-sector, retailbranche, bankensector, het verzekeringswezen, het automotive segment, de reisbranche en de productiesector – aanwezig zijn om hun ervaringen en best practices, over de ‘digital journeys en transformaties die zij zelf hebben ondergaan, met andere bezoekers te delen.

Zo zullen B2B spelers vertellen hoe zij hun online marketing en contentstrategieën hebben ontwikkeld en welke drempels ze hebben moeten overbruggen om hun organisaties te transformeren om een digitale dominante positie te kunnen innemen in de markt. Verder zullen toonaangevende retailers hun visie delen op het ontwikkelen van een e-commerce en marketing platform voor hun merken. Ook zullen enkele van de mede-organiserende netwerkpartners* van Dicitas Consulting ingaan op hoe data hen op een visuele en actieve manier helpt bij de besluitvorming rondom de inrichting van marketing, sales en customer service. Een overzicht van de belangrijkste sprekers tijdens het event:Sprekers tijdens Digital Innovation Summit

Tijdens de Digital Innovation Summit kunnen bezoekers uiteenlopende inhoudelijke programma’s en sessies volgen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun eigen digitale positie (‘digital dominance’) in de markt laten beoordelen, vinden er award-uitreikingen plaats in het kader van de prestigieuze ‘Digital Dominance Awards 2016’, en wordt een programma georganiseerd waarin deelnemers leren hoe ze in het digitale landschap van vandaag hun organisatie kunnen transformeren. Verder zijn er diverse inspirerende sessies waar ondernemers van elkaars inzichten en best practices kunnen leren en zijn er bovendien tal van mogelijkheden om te netwerken met bedrijven en concullega’s.

Gedurende het omvangrijke programma kunnen professionals hun vakkennis updaten door antwoord te krijgen op belangrijke vragen rondom digitale transformaties, zoals: Wat is Digital Transformation en waarom is het zo essentieel? Uit welke dimensies bestaan digitale transformaties? Wanneer, waar en hoe kan gestart worden met digitale transformaties? Wat wordt er verwacht van bestuurders en leidinggevenden? Hoe ondersteunen digitale innovaties in het behalen van bedrijfsdoelstellingen? En hoe kunnen werknemers gemobiliseerd worden in het nieuwe normaal?

De Digital Innovation Summit is uitsluitend op uitnodiging te bezoeken. Om hiervoor in aanmerking te komen kunnen geïnteresseerde professionals zich hier registreren.

* Dicitas Consulting werd in 2013 opgericht door Martin Hermsen en Rufus Udo, twee ex-Accenture partners. Het adviesbureau is de afgelopen jaren snel gegroeid tot een team van meer dan twintig consultants en associés en is sinds 2014 ook actief op de Belgische en Luxemburgse markt.

** Belangrijke netwerkpartners van de Digital Innovation Summit 2016 zijn: Tahzoo, Thunderhead, Manhattan en Valtech.