Thijs van Tol versterkt Operational Excellence praktijk van Dicitas

26 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Dicitas Consulting heeft haar Operational excellence practice versterkt met Thijs van Tol, die de rol van Manager Operational Excellence vervult. Thijs heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend met het begeleiden van organisaties in hun transformatie richting een Agile organisatie, waardoor strategische ambities sneller, effectiever en efficiënter bereikt worden. Thijs zal zich in zijn nieuwe rol vooral gaan richten op ‘value based’ business process management (BPM) en Agile leiderschapsvraagstukken binnen continue veranderende omgevingen en organisaties.

Thijs van Tol is een management consultant met meer dan tien jaar ervaring en behaalde een Master of Science in Information Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De afgelopen zeven jaar werkte van Tol in de rol van Senior Business Process Management Consultant. Gedurende zijn loopbaan bouwde Van Tol veel ervaring op met het begeleiden van business transformaties en het doorvoeren van verbeterinitiatieven binnen transformatietrajecten. In deze jaren adviseerde Van Tol organisaties op het gebied van Agile en BPM transformatie, waaronder Delta Lloyd, ABN Amro verzekeringen en de Belastingdienst.

Naast zijn advieswerkzaamheden heeft Van Tol, samen met zijn neef, Brouwerij Dock 15 opgericht dat zich met unieke speciaalbieren richt op de Amsterdamse biermarkt. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger JCI Amsterdam (Junior Chamber International) waar ondernemers en ondernemende mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en een bijdrage kunnen leveren aan positieve veranderingen in de maatschappij.

Onlangs besloot Thijs van Tol een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Dicitas Consulting, een consultancybureau dat gespecialiseerd is in digitale transformatie en operational excellence. Van Tol is aangesteld als Manager Operational Excellence om een van de partners, Carel Hoytema van Konijnenburg, te ondersteunen in de uitbouw van de practice rondom ‘Operational Excellence en Business Process Management’. Vanuit zijn ervaring als management consultant en achtergrond zal hij opdrachtgevers helpen in hun transformatie richting een wendbare organisatie die snel kan inspelen op klant- en marktveranderingen. “Ik zal bedrijven ondersteunen hun bedrijfsprestaties (weer) inzichtelijk te maken, te verbeteren en meetbaar te maken met een continue focus op het realiseren van waarde, wat verweven dient te worden in de manier van denken en doen”, aldus Van Tol.

Thijs van Tol - Dicitas Consulting

Van Tol zal bovendien een rol spelen in het verder uitbouwen van Dicitas Consulting’s ‘Value Based BPM-methodiek’ – een raamwerk dat het bureau ontwikkelde om de BPM-volwassenheid naar een hoger niveau te tillen. “Het model helpt organisaties om inzicht te verkrijgen in hoe zij operationeel presteren en op welke gebieden zij kunnen verbeteren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het verminderen van verspillingen in de operationele processen, maar ook naar de optimale afstemming van de end-to-end activiteiten om de algehele strategie van de onderneming te ondersteunen”, legt Van Tol uit.

Dicitas’ Operational Excellence practice is gestoeld op vele jaren van ervaring binnen het bedrijfsleven in diverse industrieën, waarmee meerdere grote multinationals geholpen zijn bij het verbeteren van de prestaties van hun bedrijfsvoering.

Over zijn nieuwe uitdaging bij Dicitas Consulting zegt de kersverse Manager Operational Excellence: “Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s bij Dicitas en de opdrachtgevers te werken aan verbetertrajecten die ervoor zorgen dat hun prestatie en procesvolwassenheid met flinke stappen omhoog gaat, om zo significante waardeverbetering te realiseren.”