Finavista behaalt niveau brons van FIRA Rating System

19 augustus 2013 Consultancy.nl

Finavista, een financieel adviesbureau uit Amsterdam, heeft de bronzen status binnen het FIRA Rating System gekregen. Met deze certificering op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) onderstreept Finavista richting zijn klanten en stakeholder hun duurzame- en MVO inspanningen. 

Duurzaamheid neemt vlucht
Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn een enorme trend geworden de afgelopen jaren. Niet alleen eisen klanten en werknemers van organisaties in toenemende mate meer duurzame inspanningen, ook de politiek oefent druk uit op organisaties zich groener te gedragen. Het belang van meer duurzaamheid wordt door diverse onderzoeken onderstreept. Niet alleen komt veelal naar voren dat er een correlatie bestaat tussen duurzame en financiële prestaties, ook kan MVO leiden tot betere interne prestaties. Zo wijst bijvoorbeeld recent onderzoek van Bain & Company uit dat duurzaamheid ook de prestaties op het gebied van talentmanagement versterken.

Duurzaamheid neemt vlucht - Finavista

FIRA Rating System
Het FIRA ratingsysteem toetst bedrijven binnen de financiële sector op hun bijdrage aan MVO- en duurzame activiteiten op het gebied van mens, maatschappije en milieu. Met behulp van een digitaal register laten bedrijven hun MVO kennis en activiteiten zien, waardoor klanten en opdrachtgevers de duurzaamheidsprestaties meenemen in de keuze voor een leverancier. FIRA koppelt daarbij ondernemingen die duurzaam inkopen aan organisaties die duurzaam leveren. FIRA voert audits door bij de organisaties om te kijken naar onder meer het medewerkersbeleid, best practices, certificeringen, maatschappelijke betrokkenheid en het leveranciersbeleid.

Finavista krijgt bronzen status
Met het belang van MVO in het achterhoofd besloot Finavista onlangs om zich aan te sluiten bij FIRA. Met de behaalde bronzen certificering onderstreept het Amsterdamse adviesbureau richting zijn klanten en stakeholder hun duurzame- en MVO inspanningen en laten ze zien dat hun strategie en prestaties betrouwbaar zijn. Aan de basis van de certificering stonden de focus van het adviesbureau op de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers en Finavista’s investeringen op sociaal gebied.

Nieuws

Meer nieuws over