Softwareoplossing van Finavista krijgt internationaal keurmerk

18 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Smart Software Suite, het no-code platform van Cegeka-dochterbedrijf Finavista, heeft de TÜViT-certificering gekregen. Daarmee kan het bureau richting klanten het signaal afgeven dat zij hoogwaardige software inzetten voor complexe datamigraties.

De zogeheten TÜViT-certificering is een van de meest gebruikte certificeringssystemen in de softwarewereld. Door te voldoen aan de strenge eisen van TÜViT, een specialist in kwaliteit en veiligheid in de informatie- en communicatietechnologie, kunnen bedrijven hun opdrachtgevers laten zien dat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

De Smart Software Suite van Finavista is een no-code platform ontwikkeld voor het op maat genereren van softwareoplossingen voor het managen en monitoren van datakwaliteit. Daarnaast wordt dit platform ingezet voor het uitvoeren van complexe of omvangrijke datamigraties. Sinds de lancering hebben tal van financiële instellingen en organisaties in de supply chain-sector de oplossing in de arm genomen.

Softwareoplossing van Finavista krijgt internationaal keurmerkOp verzoek van Finavista lichtte de Software Improvement Group de Smart Software Suite door aan de hand van vijf kwaliteitsniveaus. En met succes, want vorige week mocht Finavista een vier sterren TÜViT-certificaat in ontvangst nemen, afgegeven door Software Improvement Group, een erkende auditor in ons land voor TÜViT.

In een reactie op de verkregen erkenning, liet Marcel Schenk, managing director van Finavista, weten: “De TÜViT-certificering geeft onze klanten de zekerheid dat er kwalitatief hoogwaardige software wordt ingezet waarmee omvangrijke datamigraties kunnen worden uitgevoerd en datakwaliteit systematisch gemonitord kan worden. Hierdoor kunnen klanten focussen op het benodigde resultaat zonder zorgen over softwareontwikkeling.”

“Dit is een bekroning op het harde werk van ons Finavista development team”, voegt Managing Consultant Tim de Boer toe. “Hiermee behoren we tot de top van de markt als het gaat om softwarekwaliteit. Trots!”

Het is voor Finavista – dat sinds mei 2020 onderdeel is van de Cegeka Group – de derde keer dat het een TÜViT-certificering heeft verkregen. Eerder werd certificering binnengehaald voor zijn PLC Toolbox, een oplossing voor datakwaliteit en dataconversie.