Cegeka neemt data-adviesbureau Finavista over

04 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Een maand na KPN ICT Consulting aan de gelederen te hebben toegevoegd, heeft Cegeka nu opnieuw een Nederlands advieskantoor overgenomen: Finavista.

Met de overname versterkt Cegeka zijn activiteiten op het gebied van data consultancy en -management. Finavista is actief op het gebied van data-advies, datamigratie, data governance, datakwaliteit en data-analyse, en werkt vooral voor partijen in de financiële sector zoals verzekeraars en pensioenuitvoerders. Tot de klantenkring behoren ook ondernemingen in de logistiek, zorg en (semi-)overheid.

Volgens Karim Henkens, Managing Director van de regio ‘Netherlands, DACH en Nordics’ bij Cegeka, past de overname in de strategie van Cegeka om uit te groeien tot een end-to-end dataspecialist. Waar Cegeka beschikt over diepgaande kennis van bedrijfsprocessen en IT, brengt Finavista jarenlange expertise mee op het gebied van hoe organisaties hun data organiseren, analyseren voor strategische inzichten en beheren voor efficiënte data governance. 

“Wij willen onze klanten optimaal gebruik laten maken van gegevens in hun bedrijf. Met Finavista kunnen we datagerelateerde diensten in-house aanbieden op het kwaliteitsniveau dat de klanten van ons gewend zijn. Zo begeleiden we ze nog beter in hun zoektocht om op basis van data op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen om hun doelstellingen te behalen”, aldus Henkens.

Cegeka neemt Finavista over

De overname vindt plaats in een tijd waarin data een almaar belangrijkere rol speelt voor vrijwel elke organisatie. Door gebruik te maken van datagedreven inzichten kunnen bedrijven de manier waarop ze hun klanten bedienen verbeteren,  hun sales en marketing personaliseren, en ieder onderdeel van hun interne bedrijfsvoering optimaliseren. De toekomstige winnaars zullen leiders in data-analyse zijn, en dat besef leidt er in toenemende mate toe dat de vraag naar data-expertise in de markt groeit.

Marcel Schenk, die Finavista in 2003 oprichtte en die het bureau nog altijd als Managing Partner leidt, geeft aan dat het besluit om zich aan te sluiten bij de veel grotere branchegenoot voortkomt uit de ambitie om verder in de dienstverlening te investeren: “Deze strategische aansluiting biedt ons de ruimte om onze diensten verder te ontwikkelen.” Doordat Finavista kan putten uit Cegeka’s financiële armslag en IT-capaciteiten, kan het bureau zijn huidige diensten en oplossingen uitbreiden en tegelijkertijd nieuwe innovatieve oplossingen ontwikkelen.

De managing partner voegt toe dat de krachtbundeling Finavista ook in staat stelt zijn marktfocus te verbreden. De datavraagstukken waar het bedrijf aan werkt zijn relevant voor iedere sector, en door gebruik te maken van Cegeka’s omvangrijke, sectorbrede netwerk, “kunnen we nu onze diensten en oplossingen breder in de markt zetten”.

Als onderdeel van de integratie, zullen alle 35 werknemers van Finavista worden ondergebracht bij Cegeka, waarmee het personeelsbestand in ons land rond de 1.000 medewerkers komt te liggen. In Europa telt het van oorsprong Belgische bedrijf ruim 6.000 medewerkers.

In april rondde Cegeka de overname van KPN ICT Consulting af. In een interview met Consultancy.nl vertelden Karim Henkens (Managing Director van Cegeka Nederland) en Jeffrey Smit (Directeur van KPN ICT Consulting) hoe zij deze deal, in dit bijzondere coronatijdperk, succesvol hebben weten af te ronden.