Finavista treedt toe tot partnerprogramma van Celonis

22 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Celonis, een toonaangevende aanbieder van analytics software voor process mining, heeft het Nederlandse consultancybureau Finavista toegelaten tot zijn partnerprogramma.

“Finavista is onze nieuwste consultancypartner in Nederland”, geeft Alexander Lethen, die leiding geeft aan Celonis in de Benelux, aan “Door gebruik te maken van hun uitgebreide expertise op het gebied van data management, process automation en data analytics, zal Finavista het bereik van Celonis in deze regio significant vergroten.”

Opgericht in 2011, is Celonis een van Europa’s meest recente ‘tech unicorns’. Het bedrijf heeft specialistische software ontwikkeld, waarmee hun klanten hun bedrijfsprocessen door middel van process mining automation kunnen optimaliseren. “Celonis fungeert als een MRI voor bedrijven, die in een oogopslag laat zien hoe processen verlopen en aanbevelingen doet voor verbeteringen, om zo processen efficiënter, meer compliant en effectiever te maken”, legt Alexander Rinke, een van de drie oprichters van Celonis, uit.

De software die Celonis levert wordt door organisaties gebruikt om bottlenecks binnen hun operations, supply chain, procurement, finance of productie te identificeren en te verwijderen. Onder de klantenkring van Celonis zijn onder meer grote multinationals als Airbus, ING, Innogy, Siemens en Vodafone te vinden.

Financial services en supply chain

Door de toevoeging van Finavista aan het netwerk verbreedt Celonis zijn bereik binnen Nederland en België, en vergroot het zijn aanwezigheid in vooral het financial services segment en het supply chain landschap. Het in Utrecht gevestigde adviesbureau is een specialist in operational performance en ondersteunt klanten met diensten op het snijvlak van procesverbetering en automatisering, datamigratie en –kwaliteit, advanced analytics en process mining.

Finavista treedt toe tot partnerprogramma van Celonis

“Uit een onderzoek van IDC komt naar voren dat bedrijven gemiddeld genomen zo’n 30% van hun efficiency verliezen door tekortkomingen in hun processen”, zegt Marcel Schenk, Managing Partner van Finavista. “Onze process mining dienstverlening helpt onze klanten inzicht te krijgen in suboptimale activiteiten, zowel intern als binnen de bredere waardeketen. Hierdoor kunnen zij inefficiënties verwijderen en risico’s spotten alvorens deze een negatieve impact kunnen hebben.”

Schenk: “We hebben Celonis uitgekozen als voorkeurspartner voor process mining, aangezien hun software een krachtige tool is voor het analyseren van processen. Door gebruik te maken van de tool, krijgen onze klanten helder inzicht in de effectiviteit en compliance van hun processen, op basis van echte en real time data.” 

Krachtenbundeling

De partners zijn de afgelopen maanden reeds meerdere keren samen opgetrokken. Schenk is enthousiast over de eerste behaalde resultaten "Onze eerste gezamenlijke ervaringen zijn positief. Gegevens kunnen met weinig moeite in de tool worden geladen, waarna analyses kunnen worden uitgevoerd. De algoritmen analyseren de real time data van een bedrijf en bieden een actuele weergave van de waarheid. Resultaten kunnen snel verzameld worden en met aanzienlijk  minder moeite in vergelijking traditionele procesanalysemethoden.

“Over het algemeen zijn een aantal van onze analysts getraind in het Celonis-platform en zijn ze erg enthousiast over het gebruiksgemak en de inzichten die de tool biedt", laat Schenk weten. De eerste projecten waren gericht op zowel back-office-verbeteringen, zoals datamigratie en -kwaliteit, maar ook op verbeteringen gericht op de customer journey. "Dit is een gebied waar de vraag weer aantrekt", zegt Schenk, wijzend op de groeiende behoefte aan contactpunten om aan de behoeften van klanten te voldoen, terwijl tegelijkertijd wordt ingezet op meer personalisatie en digitalisering.
 
Naast het verbeteren van de kwaliteit van hun analyses voor klanten, heeft de samenwerking met Celonis ook voordelen voor de consultants van Finavista, die bijvoorbeeld hun werk sneller kunnen uitvoeren. "Er is minder behoefte aan langere en dure consultancyprojecten en we kunnen zo snelle en feitelijke resultaten behalen." Op de vraag of dit de commerciële belangen van het adviesbureau niet schaadt, zegt Schenk: "We positioneren ons als een vertrouwde en langetermijnpartner voor onze klanten en zetten daarom de belangen van de klanten voorop. "
 
"Finavista heeft een sterke staat van dienst in data-gerelateerde opdrachten en onderscheidt zich door zijn inventieve, bekwame, loyale en gedreven consultants die zich sterk maken voor het leveren van resultaten voor de lange termijn", besluit Lethen.