Young Advisory Group uitgelicht op TV kanaal van OOG

01 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De lokale Omroep Organisatie Groningen heeft met een film aandacht besteed aan het eerder deze maand afgesloten partnership tussen Young Advisory Group (YAG) en de Gemeente Groningen. De gemeente worstelt met een kennisleegloop van afgestudeerd talent en in het kader van het partnership gaat YAG diverse regionale organisaties in de komende tijd daarbij adviseren.

De Gemeente Groningen kampt momenteel met een zogenaamde ‘brain drain’: Duizenden studenten doen hun kennis en ervaring op bij de Rijksuniversiteit en Hanze Hogeschool, maar het merendeel van de studenten vertrekt na hun studie richting het westen. Om die reden sloot Young Advisory Group, een adviesbureau uitsluitend gerund door talentvolle studenten, begin maart een partnership met de Gemeente Groningen. Het partnership heeft twee doelstellingen. Allereerst hopen de studenten zelf aan een baan te komen, en ten tweede blijft de kennis van de studenten op deze manier in de stad, voor de Gemeente Groningen een belangrijk speerpunt.

Gem-Groningen-YAG-Kathedraal-Jozef

Lokale omroep

De lokale Omroep Organisatie Groningen (OOG) deed met een filmpje verslag van het moment waarop de YAG onlangs zijn kennis officieel aanbod aan wethouder Ton Schoor van de Gemeente Groningen. Schroor spreekt van een “fantastisch initiatief” en stelt dat “de gemeente er veel waarde aan hecht hun studenten te binden aan de stad, en dat ze hun kennis in Groningen kwijtkunnen en daar hun talenten kunnen inzetten”. Het partnership houdt volgens YAG consultant Joep Heuschen in dat de YAG “drie consultants voor twee dagdelen beschikbaar zal stellen aan regionale organisaties en instellingen om zodoende de tijdens de studie opgedane kennis toe te passen in de eigen stad Groningen”.

Een van de mogelijke instellingen die gebruik gaat maken van de diensten van de YAG is het Groninger Forum, een gebouw in het centrum van Groningen dat vanaf 2016 moet gaan dienen als ontmoetings-centrum voor culturele activiteiten zoals tentoonstellingen of lezingen. De Gemeente Groningen moet dit nog afstemmen met het Groninger Forum.