Young Advisory Group adviespartner van Groningen

18 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Young Advisory Group (YAG), een adviesbureau gerund door studenten, heeft gisteren een partnership afgesloten met Gemeente Groningen. Als onderdeel van de samenwerking zal de YAG de komende maanden diverse regionale instellingen en bedrijven voorzien van advies.

Adviesbureau Young Advisory Group werd in 2010 door enkele Groningse studenten opgericht. In de afgelopen drie jaar heeft de YAG meer dan 30 opdrachten uitgevoerd voor MKB bedrijven door het hele land, daarmee is het naast UniPartners en De Kleine Consultant uitgegroeid tot een bekende naam binnen de studenten consultingwereld. De jonge adviseurs, verspreid over vestigingen in Groningen, Rotterdam en Amsterdam, worden getraind door Berenschot en Roland Berger Strategy Consultants.

Young Advisory Group adviespartner van Groningen

“Na vele projecten in het hele land en zelfs in België uitgevoerd te hebben zien we nog steeds kansen in onze eigen stad” zegt Joep Heusschen van de YAG. Zo kampt Groningen bijvoorbeeld met een ‘braindrain’, aldus Heusschen. “Duizenden studenten doen hun kennis en ervaring op bij de Rijksuniversiteit en Hanze Hogeschool, maar het leeuwendeel spreidt na het afronden van de studie zijn/haar vleugels en vertrekt richting het westen. De uitdaging is om deze kennis niet alleen op te laten doen in Groningen, maar daar ook toe te passen en tot wasdom te laten komen”. In samenwerking met de gemeente gaat YAG kijken hoe meer talent kan worden behouden voor de regio.

Ook op het gebied van vernieuwing van business modellen, verduurzaming en innovatie ziet de YAG volop kansen voor verdere ondersteuning van het lokale bedrijfsleven.

De komende maanden gaat de YAG adviesdiensten verlenen aan drie organisaties die verbonden zijn aan de gemeente. “Het betreft twee dagdelen. Tijdens deze dagdelen zullen YAG consultants de opdrachtgevers helpen met het oplossen van hun actuele problematiek of uitdagingen”. Wanneer het traject naar wens verloopt, dan bestaat er de kans dat het project onder de vleugels van Gemeente Groningen verder wordt uitgebreid.