Scenter: Terugblik op premiere van Tornadojager

26 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind november vond de première plaats van ‘Tornadojager’ in Theater Bellevue in Amsterdam. Het toneelstuk werd geschreven door Dorien Lathouwers, partner bij consultancybureau Scenter, en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lathouwers.

Het verhaal van Tornadojager draait rondom de centrale thema’s organisatieontwikkeling, ambitie en leiderschap. Hoofdpersoon van het verhaal is Crescens Quaero ('Ik zoek al groeiende' in Latijn) die aan het hoofd staat van een bedrijf dat zich in een ontwikkelingsfase bevindt. In het stuk komen onder andere het verlangen naar (organisatie)ontwikkeling, leiderschap en diverse overige herkenbare organisatieproblemen naar voren. De ontwikkeling van hoofdrolspeler Crescens Quaero is sterk gebaseerd op een organisatieontwikkelingsraamwerk van het adviesbureau, genaamd ‘ScenariO*’.

Inmiddels heeft Scenter een korte YouTube film ontwikkeld die in zo’n 4,5 minuut een korte terugblik geeft op de première en boekpresentatie.

* ScenariO is een aanpak die bedrijven ondersteunt bij organisatieontwikkeling. In de aanpak staan 9 elementen centraal. Bekijk onderstaande YouTube video voor meer informatie over de methodologie:

Scenario - Organisatie ontwikkelingsmodel