Ordina CFO Jolanda Poots-Bijl in RvC van Blokker

19 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Winkelketen Blokker heeft Ordina CFO Jolanda Poots-Bijl benoemd tot commissaris. Zij neemt de plek in van Theo de Kool, die de Raad van Commissarissen afgelopen november verliet om zitting te nemen in de Raad van Bestuur. Poots-Bijl begint per 1 maart aanstaande als toezichthouder. 

Jolanda Poots-Bijl heeft een jarenlange ervaring in de top van het bedrijfsleven. Ze begon haar loopbaan bij Enper, een producent van geschenkpapier. Vervolgens werkte ze voor adviesbureau Accenture, ProRail en Connexxion. Zowel bij ProRail en Connexxion bekleedde ze de rol van financieel directeur. In 2009 maakte ze de overstap naar bouwconcern VolkerWessels, waar ze tot maart 2013 werkzaam was als CFO. Sinds een jaar geeft Poots-Bijl als CFO samen met Ordina topman Stépan Breedveld (ex-Boston Consulting Group*) leiding aan het ICT adviesbureau uit Nieuwegein.

Jolanda Poots-Bijl - Blokker

Het is niet de eerste commissaris rol voor de 44-jarige registercontroller - Poots-Bijl is tevens sinds september 2011 commissaris bij Gasunie.

Machtige zakenvrouw

Met het aantrekken van Poots-Bijl haalt Blokker een van de machtigste zakenvrouwen van Nederland aan boord. Vorig jaar stond de Ordina CFO op de 27e plaats in de lijst van top 50 machtigste vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Ook Claudia Zuiderwijk-Jacobs, bestuurslid bij PBLQ, maakte deel uit van de lijst.

Orit Gadiesh

De benoeming van Poots-Bijl betreft de tweede vrouwelijke topconsultant in korte tijd die een plek krijgt in de RvC van een groot Nederlands bedrijf. Afgelopen week maakte Philips bekend dat het voornemens is om Orit Gadiesh, de wereldwijde bestuursvoorzitter van Bain & Company, aan te stellen als commissaris. Begin mei tijdens de aandeelhoudersvergadering kunnen aandeelhouders aangeven of ze hiermee instemmen.