Ordina CEO Joost de Bruin toegetreden tot Cyber Security Raad

17 augustus 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van Ordina Nederland, Joost de Bruin, is toegetreden tot de Cyber Security Raad.

De topman van de IT-dienstverlener wordt het zeventiende lid van de Cyber Security Raad, het onafhankelijke strategische adviesorgaan van het Kabinet op het gebied van cybersecurity. De raad bestaat uit hooggeplaatste vertegenwoordigers uit de publieke, private en wetenschappelijke sector.

Door deze publiek-private-wetenschappelijke samenstelling kan de Cyber Security Raad nationaal strategische cybersecurity-uitdagingen vanuit meerdere invalshoeken bekijken en worden gewogen adviezen aan het Kabinet gegeven.

Ordina CEO Joost de Bruin toegetreden tot Cyber Security Raad

De Bruin is toegetreden tot de Cyber Security Raad uit hoofde van zijn functie binnen NLdigital, een rol die hij sinds begin dit jaar bekleedt. Onder zijn leiding is het afgelopen jaar de Commissie Cybersecurity heropgericht, met een nieuwe focus op grote nieuwe Europese wetten als de NIS2 en de CRA.

“Met een focus op de implementatie van nieuwe EU-wetgeving en de versterking van IT-onderwijs, wil ik de achterban van NLdigital ondersteunen en daarmee de kennispositie van Nederland behouden”, aldus De Bruin over zijn nieuwe rol.

De Bruin is sinds 2016 actief bij Ordina, waar hij momenteel leidinggeeft aan de Nederlandse organisatie. Eerder werkte hij onder meer voor TNO en De Amfors Groep.

De afgelopen jaren was Peter Zijlema, toenmalig Country Manager van IBM, namens NLdigital lid van de Cyber Security Raad. Hij heeft onder andere een werkgroep geleid die advies gaf over encryptie en schreef mee aan adviezen over de Nederlandse cybersecuritystrategie.