Joost de Bruin wordt topman van Ordina in Nederland

13 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Ordina heeft een nieuwe CEO benoemd voor de Nederlandse organisatie: Joost de Bruin. 

De 46-jarige Joost de Bruin is na een zoektocht langs de eigen managementgelederen en extern verkozen tot de nieuwe chief executive officer. Jo Maes, de CEO van Ordina Groep, laat weten blij te zijn dat een interne kandidaat de topfunctie gaat bekleden. “Joost kent onze organisatie en begrijpt de wereld van morgen en de digitale uitdagingen waar onze klanten voor staan.”

De Bruin wordt verantwoordelijk voor de grootste divisie van Ordina. De Nederlandse businessunit is goed voor zo’n 70% van de totale omzet van de IT-dienstverlener (€372 miljoen in 2019). De overige omzet wordt gegenereerd in België en Luxemburg, waar Ordina afgelopen jaar sterk wist te groeien.

Joost de Bruin, CEO Nederland, Ordina

De topman brengt meer dan twintig jaar werkervaring met zich mee naar zijn nieuwe rol. Hiervoor was hij als Directeur Digital verantwoordelijk voor alle consultingactiviteiten en digitaliseringstrajecten bij Ordina-klanten. Daarvoor werkte hij in de financiële afdeling van het bedrijf, en eerder in zijn loopbaan was De Bruin in diverse functies werkzaam bij TNO en De Amfors Groep.

De Belg Jo Maes, die sinds 1 april 2017 aan het roer staat van de groep en eerder de Belgische tak leidde, heeft alle vertrouwen in De Bruin. “Joost zal de strategie van Ordina in Nederland verder vormgeven om onze klanten te helpen de veranderingen in hun sector voor te zijn.”

Eerder dit jaar voegde Ordina de divisies Clockwork en Ordina Consulting samen tot één praktijk.