Ordina bundelt de krachten van Clockwork en Ordina Consulting

31 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 januari 2021 bundelen Ordina Consulting en Clockwork de krachten en gaan samen door onder één vlag.

“We voegen alle digitale en consultingexpertise vanuit Ordina Consulting en ons digital bureau Clockwork samen”, legt Joost de Bruin, directeur van Ordina Consulting uit. “Zo kunnen we klanten nog beter helpen in hun digital journey.”

Ordina Consulting vormt de management consultancy- en implementatiepraktijk van Ordina terwijl Clockwork geldt als het digital agency-label van het bedrijf, en is gespecialiseerd in het ontwerpen van (digitale) producten en de ‘user experience’ en het realiseren van websites, apps en online campagnes. Clockwork werd in 1996 opgericht door Bernhard van Oranje, Menno de Jong en Paul Mol, en behoort sinds 2003 tot de beursgenoteerde Ordina-groep.

Ordina bundelt de krachten van Clockwork en Ordina Consulting

Gevraagd wat de drijfveer vormt achter de krachtenbundeling, geeft Ordina aan dat het door de deal in staat zal zijn om betere en vooral meer end-to-end dienstverlening aan klanten te bieden. “Met deze bundeling van expertises wordt zinvol ingespeeld op de ambities van (gezamenlijke) klanten.”

“Digitalisering is belangrijk voor elke organisatie, maar blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Om effectief te helpen met het omzetten van digitale dromen naar actie is een passend dienstenaanbod nodig, waarin verschillende disciplines elkaar versterken voor onze klanten”, aldus het bedrijf.

Door de uitgebreide consultancykennis van Ordina Consulting te combineren met de digitale expertise van Clockwork en de sterke IT-capaciteiten van Ordina, kan het bureau hier nu naar eigen zeggen optimaal op inspelen. “We kunnen klanten nu op elk vlak van hun digitale transformatie ondersteunen en kunnen met deze stap een eenduidige aanpak aanbieden”, aldus Clockwork-directeur Martin Koersen. 

De Bruin en Koersen kijken samen uit naar de nieuwe fase van de twee onderdelen, en naar de kansen die ze in de markt ontvouwd zien worden. “Digitalisering vormt de sleutel voor het oplossen van nieuwe, cruciale uitdagingen waar organisaties en onze samenleving voor staan. Dankzij digitalisering presteren organisaties beter, kunnen ze zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en blijven zij relevant.”

Als onderdeel van de krachtenbundeling verdwijnt de naam Clockwork en maken alle Clockworkers de overstap naar Ordina. De vestiging van het bureau in Amsterdam aan de Moermanskade blijft bestaan.