Rachel Michailidis leidt Ordina-dochter Clockwork nieuwe fase in

15 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig Bain & Company consultant Rachel Michailidis is per 1 april benoemd als Managing Director van Clockwork. Zij volgt Robert de Snoo op, die het bureau de afgelopen tweeënhalf jaar heeft geleid.

De afgelopen maanden voerde Clockwork, het digital engagement bureau van ICT-bedrijf Ordina, een strategisch heroriëntatietraject uit. Hieruit kwam naar voren dat Clockwork wil uitgroeien tot een ‘full-service’ digitaal bureau, en zich meer wil richten op service-innovatie. Als onderdeel van de nieuw strategie werden verschillende onderdelen van moederbedrijf Ordina ondergebracht in Clockwork – hierdoor is het bureau sterk in omvang gegroeid, van 55 naar 180 medewerkers. Ook is de structuur aangepast naar een viertal units: consulting, creatie, technology en services.

Voortbouwend op de nieuwe strategie en schaaluitbreiding denkt het management de stap te kunnen maken naar een bureau dat een volwaardige concurrent is van de grote internetbureaus, de ICT- bedrijven en de Digital labels van de consultancybureaus.

Deze nieuwe fase is voor Robert de Snoo, die sinds eind 2013 leiding gaf aan het bureau, een logisch moment om het stokje over te dragen. “We hebben aansprekend werk mogen maken voor bijzondere klanten. Ik ben trots op de ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt en de positie van Clockwork in de markt. De afronding van de strategische heroriëntatie is voor mij persoonlijk een logisch moment om de leiding over te dragen en ruimte te maken voor nieuw leiderschap”, aldus De Snoo.

De Snoo wordt opgevolgd door Rachel Michailidis. “Zij brengt als voormalig strategieconsultant strategische en businesscompetenties met zich mee naar Clockwork”, aldus de vertrekkend Managing Director. Michailidis begon haar carrière in 2006 bij Bain & Company in Amsterdam, een van de drie grootste strategiebureaus ter wereld. In haar acht jaar bij het advieskantoor was ze betrokken bij verschillende transformaties en projecten. Eind 2014 maakte ze de overstap naar Ordina, en na twee verschillende leidinggevende rollen is zij nu aangesteld als de eindverantwoordelijke voor dochterbedrijf Clockwork.

“Ik zie ernaar uit om Clockwork met energie en focus naar de volgende fase te leiden. Ik ben heel gemotiveerd om met het team de herpositionering van Clockwork verder te brengen. Het talent, het creatief en innoverend vermogen en de drive die Clockwork brengt bij klanten is fundamenteel voor ons succes en onderscheidend in de markt”, zegt Michailidis.

Clockwork opereert vanuit vestigingen in Amsterdam, Groningen en Nieuwegein.