Accenture alumnus Jolanda Poots-Bijl CFO Ordina

29 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jolanda Poots-Bijl (43) wordt de nieuwe CFO van Ordina. Zij volgt Bart de Jong op, die onlangs bekend maakte dat hij het adviesbureau gaat verlaten. Poots-Bijl is afkomstig van bouwbedrijf VolkerWessels, waar ze de functie van CFO bekleedde.
 
De Raad van Commissarissen van Ordina heeft Jolanda Poots-Bijl RC per 1 april tot lid van de Raad van Bestuur benoemd. De aanstelling tot CFO gaat per 1 mei in. Deze benoeming wordt nog wel medio mei aan de aandeelhouders voorgelegd. Haar voorganger, Bart de Jong, treedt per 1 juni  terug als CFO van het ICT adviesbureau, waarna hij tot 1 september als adviseur aan Ordina verbonden blijft.

Jolanda Poots-Bijl - Ordina
 
Johan van der Werf, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij zijn verheugd dat Jolanda ons komt versterken. Zij beschikt over het juiste profiel om samen met Stépan Breedveld* Ordina te leiden. De turnaround die gericht is op verdere winstverbetering en groei zal met kracht worden voortgezet.”
 
Over Jolanda Poots-Bijl
Jolanda Poots-Bijl begon haar loopbaan bij Enper, een producent van geschenkpapier. Vervolgens werkte voor jarenlang Accenture, in haar laatste functie als Senior Manager Financial Performance Management. In 2004 maakte ze de overstap naar ProRail, waar ze vervolgens opklom naar de functie van financieel directeur. Na een tijdje ook financieel eindverantwoordelijk te zijn geweest voor Connexxion trad ze in 2009 in dienst bij VolkerWessels. Ze is momenteel ook lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie.
 
* Stépan Breedveld is sinds september 2011 topman van Ordina.