Ordina CFO Bart de Jong verlaat het ICT adviesbureau

28 februari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bart de Jong, CFO en lid van de Raad van Bestuur, verlaat Ordina per 1 september 2013. Dat heeft het ICT adviesbureau gisteren bekendgemaakt in een persbericht. Volgens Ordina is, nu de turnaround van het adviesbureau volgens plan verloopt, het een “goed moment” om van beide kanten op zoek te gaan naar een opvolger.

Medio 2011 lanceerde Ordina een herpositionerings- en reorganisatieplan. Na twee moeilijke jaren begint het plan zijn vruchten af te werpen. Over het afgelopen jaar wist het ICT adviesbureau, ondanks de uitdagende economische omstandigheden, het verlies van 2011 (€15,8 miljoen) om te buigen naar een kleine winst in 2012 (€0,5 miljoen). Zie het bericht ‘Ordina herstelt sterk en buigt verlies om naar winst’ voor meer informatie.

Bart de Jong verlaat Ordina

Bart de Jong heeft bijna vier jaar bij Ordina gewerkt, waarvan de laatste drie jaar als CFO en lid van de Raad van Bestuur. “In de afgelopen twee jaar is een aantal belangrijke stappen gezet in de turnaround van Ordina, waardoor de balans op orde is en de onderneming weer winstgevend opereert“, aldus Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “De RvC en Bart de Jong vinden het nu een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe CFO”.

Voor zijn tijd bij Ordina werkte Bart de Jong in verschillende managementposities bij o.a. USG en KPN.