Ordina herstelt sterk en buigt verlies om naar winst

15 februari 2013 Consultancy.nl

Ordina begint de vruchten te plukken van de herpositionering en reorganisatie die het medio 2011 heeft ingezet. Over het afgelopen jaar wist het ICT adviesbureau, ondanks de uitdagende economische omstandigheden, het verlies van 2011 (€15,8 miljoen) om te buigen naar een kleine winst (€0,5 miljoen). Hiermee ligt het adviesbureau op koers om de strategische managementagenda (strategie genaamd ‘Ordina 2014’) te realiseren.
 
Vertrouwen hersteld
“Het vertrouwen in Ordina is hersteld. Ik ben er trots op dat wij, ondanks moeilijke markt-omstandigheden, er in geslaagd zijn om zwarte cijfers te schrijven in 2012. Bij een lagere omzet (daling van €25 miljoen naar €401 miljoen, red.) zijn nettoresultaat en EBITDA-marge duidelijk verbeterd en hebben wij een positieve cashflow gerealiseerd, met als resultaat een lagere nettoschuld” zegt Stépan Breedveld, CEO van Ordina.

Winst voor Ordina
 
Publieke sector
De overheidsmarkt blijft ondanks een omzetdaling van bijna 2% met afstand de grootste branche van Ordina (40% van omzet). De omzetdaling is te wijten aan de bezuinigingen in de publieke sector. “In de overheidsmarkt is nog steeds sprake van het uitstellen van grote ICT-investeringen; de overheid is terughoudend als het gaat om het starten van grote veranderingsprogramma’s” aldus Ordina.
 
Ordina Consulting
De management consulting en IT consulting tak van Ordina, Ordina Consulting, ondervond relatief veel last van de crisis: de omzet daalde met 19,4% naar €35,0 miljoen. Volgens het adviesbureau is deze omzetdaling van de adviestak vooral terug te voeren op de verdere daling van de vraag bij de overheid. Om het tij te keren binnen Consulting heeft Ordina diverse maatregelen genomen, waaronder de implementatie van een nieuw besturingsmodel (partner / principal model), waarbij alle managers en medewerkers inzetbaar zijn op klantprojecten. “Dit model draagt zorg voor een hogere productiviteit en lagere indirecte kosten” aldus Ordina.

Nieuws

Meer nieuws over