Philips draagt Orit Gadiesh van Bain voor als lid RvC

11 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Philips is van plan om Orit Gadiesh op te nemen in de Raad van Commissarissen. Dat heeft het elektronicaconcern bekendgemaakt. Gadiesh is momenteel bestuursvoorzitter van Bain & Company.

De Israëlisch-Amerikaanse Gadiesh werd in 1951 geboren in Israël. Na haar afstuderen aan de Hebrew University of Jerusalem voltooide Gadiesh de verplichte militaire dienst in het Israëlische leger. Doordat ze toen in aanmerking kwam voor een doctorale studiebeurs aan Harvard, verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Nadat ze haar MBA met de hoogste graad had behaald trad ze in 1977 in dienst bij Bain & Company, dat bekend staat als een van de meest prestigieuze consultancybureaus ter wereld.

Orit Gadiesh

In 1993 werd Gadiesh benoemd tot voorzitter van het bestuur van Bain, daarmee werd ze de eerste vrouw die zo’n hooggeplaatste rol ging vervullen in de top van de internationale consultancybranche. Sindsdien heeft Gadiesh een belangrijke rol gespeeld in de indrukwekkende uitbreiding van het advieskantoor – in de afgelopen twee decennia is Bain gegroeid naar circa 5,700 medewerkers verspreid over 50 kantoren in 32 landen.

Naast haar werkzaamheden bij Bain is Gadiesh – die meerdere malen door Forbes Magazine werd verkozen tot een van de ‘100 belangrijkste zakenvrouwen ter wereld’ – ook onderdeel van de Foundation Board van het World Economic Forum.

Aandeelhoudersvergadering

Orit Gadiesh wordt formeel voorgedragen op de aandeelhoudersvergadering van 1 mei 2014. Als de aandeelhouders instemmen met de aanstelling zal de Raad van Commissarissen van Philips bestaan uit negen leden uit vijf landen. Voorzitter van de RvC is voormalig Shell topman Jeroen van der Veer.