Persoonlijke groei drijfveer voor ambitieus groeiplan

23 januari 2014 Consultancy.nl

In 2013 is First Consulting wederom sterk gegroeid. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 100 medewerkers en wil haar groei in 2014 verder voortzetten. Enkele weken geleden werd al aangekondigd dat het adviesbureau per direct 10 extra consultants zoekt. Naast een groei in het aantal medewerkers verwacht de adviesorganisatie in 2014 ook haar portfolio aan opdrachten en klanten in de sectoren Utilities, Telecom, Transport en Infrastructuur verder uit te breiden.

De vraag is hoe First Consulting in staat is haar hoge kwaliteitsniveau en haar kenmerken als slagvaardige en no-nonsense organisatie vast te houden bij deze groeiambities. Het antwoord is volgens First Consulting simpel: “Selecteer de beste mensen en geef veel aandacht aan de verdere ontwikkeling en ontplooiing van talent. Op die manier voorkomen we dat we een bureaucratisch bedrijf worden, waarborgen we de kwaliteit van werk en bieden we bovenal een zeer plezierige en professionele werkomgeving.”

Persoonlijke groei bij First Consulting

Aandacht voor medewerkers en hun ontwikkeling staat dan ook sinds de oprichting van First Consulting centraal. Het adviesbureau is ervan overtuigd dat het krijgen van ontwikkelruimte binnen een project, met daarbij een introductieplan en ondersteuning van een meer ervaren senior, de beste leerschool is om snel en doelgericht te ontwikkelen. ”Veel bedrijven geven aan learning on the job belangrijk te vinden, maar vergeten om ook daadwerkelijk ruimte te geven voor ontwikkeling. First Consulting biedt die ruimte wél en ondersteunt persoonlijke ontwikkeling door een aanbod aan interne- en externe trainingen; zowel inhoudelijk als op vaardigheden”

Iedere consultant maakt ook een persoonlijk ontwikkelplan en wordt begeleid door een andere consultant om doelgericht te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Kenmerkend aan deze aanpak is dat het ontwikkel- en trainingsprogramma is opgezet door een aantal ondernemende consultants, die passie voor de ontwikkeling van mensen hebben. Niet omdat ze het moeten, maar omdat ze het erg leuk en leerzaam vinden en zien dat het First Consulting verder helpt.

In 2013 is gekozen om een toegewijd Talent Manager aan te trekken, die zich volledig richt op het nog verder professionaliseren van talent ontwikkeling binnen First Consulting. Het “First DNA” is daarbij vastgelegd in bijpassende competenties en vormt de basis voor recruitment, ontwikkeling en beoordeling binnen de organisatie. In 2014 zal er nóg meer aandacht gegeven worden aan de persoonlijk ontwikkelplannen. “Bij First Consulting geloven we namelijk dat het vaststellen van concrete ontwikkeldoelen met daarbij een doordacht plan en de juiste begeleiding leidt tot een steilere ontwikkelcurve”. Er wordt dan ook tot op directieniveau tijd vrijgemaakt om de ontwikkelcurve van de consultants te stimuleren. De focus blijft, zoals dat bij First Consulting gewoon is: no-nonsense, de beste mensen op de juiste plek, waardering en ontwikkeling, met daarbij volop ruimte voor de ambities en het ondernemerschap van de individuele consultant.

Deze persoonlijke aandacht, samen met de ruimte voor vrijheid en ondernemerschap maakt dat er iedere maand een stevig aantal enthousiaste sollicitatiegesprekken (door de consultants zelf en niet door recruiters!) wordt gevoerd en First Consulting maandelijks nieuwe consultants mag verwelkomen.

Persoonlijk en bedrijfsmatig groeien, dat is het doel van First Consulting voor 2014!

Diensten van First Consulting
First Consulting levert advies en projectmanagement rondom vijf hoofdthema’s:

Operational Excellence
Asset Management
Compliancy
Data Management
Technology

Nieuws