Eelco Koehoorn en Jos Zandhuis leiden BoerCroon

08 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BoerCroon heeft een wisseling van de wacht bekendgemaakt. Cateautje Hijmans van den Berg en Maarten Vijverberg zijn teruggetreden als bestuurders na de gebruikelijke drie-jaars bestuursperiode. Eelco Koehoorn treedt toe tot de Raad van Bestuur, en geeft samen met huidig bestuurslid Jos Zandhuis de komende periode leiding aan het Amsterdamse advies- en managementbureau.

Jos Zandhuis heeft een track record van meer dan 30 jaar in de adviesbranche. Hij begin zijn loopbaan bij KPMG, waar hij uitgroeide tot topman van de Nederlandse Management Consulting praktijk en lid van de Raad van Bestuur van KPMG Nederland. In 2002, als gevolg van de overname van KPMG Consulting door Atos, maakte hij de overstap naar Atos Consulting. Daarna was hij als Executive Vice-President Consulting and System Integration bij Atos verantwoordelijk voor de Benelux en Scandinavië. In 2005 verruilde hij zijn werkgever voor branchegenoot BoerCroon, waar hij zich met name richt op de financiële dienstverlening en high tech industry. Zandhuis is sinds begin 2011 lid van het bestuur.

Jos Zandhuis - Eelco Koehoorn

Eelco Koehoorn heeft na zijn studie ruime ervaring opgedaan in de bankenwereld. Hij bekleedde diverse directieposities bij Frieslandbank en ING Bank, daarvoor werkte hij meer dan zeven jaar voor ABN AMRO. Daarnaast is hij bestuurlijk actief, bij onder andere VNO-NCW en heeft hij een aantal commissariaten. Bij BoerCroon houdt Koehoorn zich voornamelijk bezig met managementopdrachten binnen de financiële sector en turn around-opdrachten binnen verschillende sectoren.

Hijmans van den Berg en Vijverberg

De aftredende bestuurders Cateautje Hijmans van den Berg en Maarten Vijverberg blijven in dienst bij BoerCroon en gaan zich weer volledig toeleggen op hun advies- en management activiteiten. Hijmans van den Berg, die vorig jaar nog werd verkozen tot een van de Top 200 Invloedrijkste Nederlanders van 2013, richt zich met name op strategie-ontwikkeling, (re)organisaties en vraagstukken op het gebied van sturing en structuur. PwC en Deloitte alumnus Vijverberg geeft leiding aan Corporate Finance praktijk van BoerCroon.

Cateautje Hijmans van den Berg - Maarten Vijverberg