3 topconsultants bij Invloedrijkste Nederlanders 2013

02 december 2013 Consultancy.nl

VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes is voor het vierde jaar op rij verkozen tot de meest invloedrijke Nederlander. Hij staat bovenaan de lijst ‘Invloedrijkste Nederlanders 2013’, die afgelopen zaterdag werd uitgebracht door de Volkskrant. In de top 200 staan ook 3 topconsultants, bestuurders werkzaam in de adviesbranche die volgens de krant achter de schermen van BV- en politiek Nederland stevig aan de touwtjes trekken.
 
Een overzicht van de topconsultants in de Top 200:
- Peter van Mierlo (#57), bestuursvoorzitter van PwC
- Cateautje Hijmans van den Bergh (#112), bestuursvoorzitter BoerCroon
- Ila Kasem, (#182), Directeur Van de Bunt Adviseurs
 
Topconsultants in de Top 200
 
Vorig jaar stonden er nog 5 topconsultants in de lijst. Afgevallen zijn Henk Broeders (voormalig CEO Capgemini Nederland) en Herman Dijkhuizen (voormalig bestuursvoorzitter van KPMG). Wouter Bos maakt nog steeds deel uit van de Top 200, maar door zijn recente overstap van KPMG naar het VUmc is hij niet langer werkzaam binnen de branche. Voor alle drie de topconsultants van dit jaar geldt dat hun invloed (fors) is gestegen. PwC voorzitter is een nieuwe binnenkomer, Ila Kasem van Van de Bunt Adviseurs stijgt met 17 plekken en BoerCroon topvrouw Cateautje Hijmans van den Bergh staat maar liefst 80 plekken hoger.

Consultancy alumni

In de lijst van ‘Invloedrijkste Nederlanders 2013’ staan ook tientallen bestuurders met een verleden in de consultancybranche, waaronder Hans Wijers, (#2; voormalig Managing Partner BCG Nederland), Wiebe Draijer (#15; voormalig Managing Partner McKinsey Nederland), Wouter Bos (#46; voormalig partner van KPMG) en Ben van der Veer (#170; oud-bestuurder van KPMG).
 
Invloedrijkste Nederlanders 2013

Over de Invloedrijkste Nederlanders 2013

Jaarlijks brengt de Volkskrant de bestuurlijke elite van Nederland in kaart. Hoe hoger iemand op de lijst staat, hoe meer kans hij of zij heeft om invloed uit te oefenen op het regeringsbeleid. Van belang om te vermelden dat sommige groepen bestuurders niet worden meegenomen in de ranking, zoals bijvoorbeeld bestuurders van Nederlandse bedrijven (bijv. Nancy McKinstry van Wolters Kluwer), Nederlandse bestuurders met buitenlandse functies (bijv. Eurocommissaris Neelie Kroes), rijke ondernemers zonder bestuurlijke functies (bijv. John de Mol) en niet bestuurlijk actieve opinieleiders (bijv. Paul Scheffer). De ‘Invloedrijkste Nederlanders’ is dit jaar voor de 8ste keer uitgebracht.

Nieuws

Meer nieuws over