Ex KPMG topman Herman Dijkhuizen CFO van NIBC

20 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig KPMG Nederland bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen begint op 1 oktober als Chief Financial Officer van NIBC. Hij volgt Kees van Dijkhuizen op, die in mei de overstap maakte naar branchegenoot ABN Amro.

Herman Dijkhuizen heeft sinds het begin van zijn loopbaan in 1979 gewerkt voor KPMG. In 1994 werd hij benoemd tot partner bij het accountants- en advieskantoor. In 2006 werd hij onderdeel van de Raad van Bestuur en twee jaar later kreeg hij de rol van bestuursvoorzitter. Daarnaast was hij ook lid van het Global Executive Team van KPMG International. In september vorig jaar werd hij opgevolgd door Jurgen van Breukelen.

“Na 34 jaar met veel plezier te hebben gewerkt aan de audit en advisory-zijde van het bedrijfsleven, kijk ik er naar uit om bij te kunnen dragen aan de realisatie van de doelstellingen van NIBC Bank. Ik ben zeer onder de indruk van de professionaliteit, ambities en ondernemingsgeest van NIBC, en ik kan niet wachten om samen met de getalenteerde en ervaren medewerkers van NIBC de bank te helpen haar financiële positie verder te versterken" aldus Herman Dijkuizen. 

Herman Dijkhuizen - NIBC-2098

Naast zijn nieuwe functie als CFO bij NIBC blijft Dijkhuizen actief als Voorzitter van de Audit Committee van Unicef Nederland en als Voorzitter van de Audit Committee van de Stichting VU-VUmc.

Reactie van Jeroen Drost, CEO NIBC
"Wij zijn zeer verheugd over de toetreding van Herman tot de Raad van Bestuur van NIBC als onze Chief Financial Officer. Gezien zijn jarenlange ervaring in verschillende managementfuncties in de zakelijke dienstverlening, met een speciale focus op de financiële sector, zijn staat van dienst op het gebied van strategieontwikkeling en de 'can-do mentality' die hij deelt met alle leden van de Raad van Bestuur, hebben wij er het volste vertrouwen in dat hij de komende jaren een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere uitwerking en implementatie van de strategie van NIBC".