Atos Origin koopt KPMG Consulting voor €657 miljoen

05 juni 2002 Consultancy.nl
Meer nieuws over

De Europees opererende ICT-dienstverlener Atos Origin neemt in Nederland en Groot-Brittannië KPMG Consulting over. Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van €657 miljoen.

Atos Origin wil met de overname twee strategische vliegen in één klap slaan: aan internationale klanten kan een bredere en meer diepgaande dienstverlening worden geboden en daarnaast groeit het bedrijf in Groot-Brittannië in één keer naar een omzet van €550 miljoen op jaarbasis.

Atos Origin koopt KPMG Consulting voor 657 miljoen

De omzet van KPMG bedraagt daar €400 miljoen euro per jaar en in Nederland €200 miljoen per jaar. Anderhalf jaar geleden verzelfstandigde het bedrijf zijn consultancytak in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, onder andere met de bedoeling om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt. De verkoop aan Atos Origin brengt als extra voordeel met zich mee dat eventuele belangenconflicten met de accountancytak worden voorkomen. Deze belangenverstrengeling is in toenemende mate een item bij de controlerende autoriteiten.

Na de overname van KPMG Consulting telt Atos Origin 30,000 medewerkers in dertig landen en een gezamenlijke omzet van €3,7 miljard. KPMG is zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland marktleider op het terrein van advisering.